«Έφυγε» ο ηθοποιός Κώστας Παπαμαρκίδης

Απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών ο ηθοποιός Κώστας Παπαμαρκίδης, δημοφιλής φυσιογνωμία του κυπριακού θεάτρου και της τηλεόρασης.

Ο Κώστας Παπαμαρκίδης γεννήθηκε το 1926 στο Χαρτούμ, από Κύπριους γονείς, μετοίκησε στην Κύπρο το 1931.'Αρχισε να ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο το 1950 στο σωματείο «Αναγέννησις Παλλουριώτισσας», με συνεργάτες -μεταξύ άλλων- τους Βλαδίμηρο Καυκαρίδη, Γεώργιο Βατυλιώτη, Έλλη Παναγιώτου
και Καλλιόπη Σπύρου.

Παράλληλα ασκούσε το βιοποριστικό επάγγελμα του ράφτη. Το 1967 συνεργάστηκε με τον Θίασο Γέλιου, του Νίκου Παντελίδη κι έναν χρόνο αργότερα, άρχισε συνεργασία με τον Θίασο Παπαδημήτρη, που συνεχίστηκε έως το 1981.

Ο Κώστας Παπαμαρκίδης διακρίθηκε κυρίως σε κωμικούς ρόλους και ρόλους καρατερίστα. Συνεργάστηκε επίσης με την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, σε κυπριακές σειρές και κυπριακά σκετς που μεταδόθηκαν κυρίως από το ΡΙΚ.

Το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εκφράζει «τη λύπη για την απώλεια ενός εκλεκτού εργάτη του κυπριακού θεάτρου».

Ο Κώστας Παπαμαρκίδης, αναφέρει σχετική ανακοίνωση, υπηρέτησε το θέατρο για πολλές δεκαετίες.

«Η όλη παρουσία του στο χώρο του θεάτρου και το πηγαίο κωμικό του ταλέντο τον καθιέρωσαν ως έναν από τους πιο καταξιωμένους ηθοποιούς της γενιάς του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Αναζητήσεις
το δημοψηφισμα σκετς ρικ
Τυχαία Θέματα