Συμβολική επίσκεψη στην Κύπρο

Συμβολική η πρώτη επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Λευκωσία ο οποίος ξεκίνησε σήμερα την πρώτη ευρωπαϊκή του περιοδεία για να αναδείξει την ατζέντα της κυβέρνησης αναφορικά με την χαλάρωση του ασφυκτικού προγράμματος. Ως απόλυτη προτεραιότητα έθεσε ο κ Τσίπρας τη στήριξη της κυβέρνησης της Κύπρου για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση

στο Κυπριακό. Από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης σχολίασε ότι η παρουσία στην Κύπρο ενός Πρωθυπουργού με νωπή και ισχυρή εντολή είναι καλοδεχούμενη.

Ο κ. Τσίπρας αύριο μεταβαίνει στη Ρώμη, όπου θα συναντηθεί με τον Ματέο Ρέντσι. Ακολούθως θα μεταβεί διαδοχικά σε Βρυξέλλες και Παρίσι για τις συναντήσεις του με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Λίγο μετά τις οχτώ το πρωί έφτασε στην Κύπρο όπου θα έχει συναντήσεις με την κυπριακή πολιτική ηγεσία.

Στο αεροδρόμιο της Λάρνακας τον υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης. Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Λευκωσία, όπου θα γίνει η επίσημη υποδοχή από τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Πρόεδρος και πρωθυπουργός θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση, ενώ στη συνέχεια θα γίνουν δηλώσεις.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθεί το Κυπριακό, η κατάσταση της οικονομίας στις δύο χώρες, και άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Αργότερα, ο έλληνας πρωθυπουργός θα καταθέσει στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα. Ακολούθως θα μεταβεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο. Το απόγευμα, θα συναντηθεί με την Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων και με Ελληνοκυπριακές και Τουρκοκυπριακές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Επίσης, θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Γιαννάκη Ομήρου και χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Ακολούθως θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής. Η επίσκεψη ολοκληρώνεται το βράδυ με επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, που θα παραθέσει προς τιμήν του πρωθυπουργού ο Κύπριος πρόεδρος.

Με πληροφορίες in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα