Εμπορικός πόλεμος Δύσης - Ρωσίας

Κλιμακώνεται ο εμπορικός πόλεμος Δύσης -Ρωσίας, μετά το εμπάργκο που επέβαλε η Μόσχα στις εισαγωγές πολλών προϊόντων από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, δήλωσε ο πρεσβευτής της ΕΕ στη Μόσχα Βιγκάουντας Ουσάκας, ενώ ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας, δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί σύνοδος σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η χώρα μας εξάγει το 41,5% των αγροτικών προϊόντων, ενώ το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εξετάζει

τρόπους, ώστε να προστατευθούν οι Έλληνες παραγωγοί.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος, διαβεβαίωσε πως η Αθήνα βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τη ρωσική πλευρά ώστε να υπάρξουν οι μικρότερες δυνατές επιπτώσεις.

Από το εμπάργκο εξαιρούνται παιδικές τροφές και αλκοολούχα -συμπεριλαμβανομένου του κρασιού, ενώ η απαγόρευση για εξαγόμενα στη Ρωσία ελληνικά προϊόντα, δεν θα αφορά επίσης πιθανότατα το λάδι και τις ελιές.

Τα αντίμετρα που έλαβε η Ρωσία θα βλάψουν τη ρωσική οικονομία, δήλωσε ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Τζέισον Φέρμαν.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ντέιβιντ Κοεν επεσήμανε ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να επιβάλει νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, αν αυτή δεν αλλάξει στάση και συνεχίσει να υποστηρίζει τους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα