Εμπιστοσύνη Ομπάμα στον αρχηγό της CIA

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έχει «μεγάλη εμπιστοσύνη» στον επικεφαλής της CIA Τζον Μπρέναν, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος, στον απόηχο των καταγγελιών από μια σημαίνουσα γερουσιάστρια του Δημοκρατικού Κόμματος που κατηγόρησε σήμερα την υπηρεσία αυτή ότι κατασκόπευε τα μέλη της Γερουσίας και πιθανόν παραβίασε το νόμο.

«Ο πρόεδρος έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον Τζον Μπρέναν και εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες πληροφοριών και στους επαγγελματίες (οι οποίοι εργάζονται)

στη CIA» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Η Νταϊάν Φαϊνστάιν, που προεδρεύει της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, έκανε τις καταγγελίες αυτές εναντίον της CIA κατά τη διάρκεια μιας σκληρής ομιλίας που εκφώνησε για τον τρόπο που η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών χειρίστηκε την έρευνα που διεξήγαγε η επιτροπή για τις μεθόδους ανακρίσεων και το πρόγραμμα κράτησης και μεταγωγών υπόπτων για τρομοκρατία, που εφαρμόζονταν την εποχή που ο Τζορτζ Ουόκερ Μπους ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη όλα όσα υποστηρίζει (η Φαϊνστάιν) και αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα αυτήν την υπόθεση. Όμως δεν θα κάνω κανένα σχόλιο για ζητήματα που τελούν υπό έρευνα ή υπό εξέταση από τις αρμόδιες αρχές» προσέθεσε ο Κάρνεϊ.

«Γενικά, έχουν υπάρξει επαφές μεταξύ του Λευκού Οίκου, της προέδρου της Επιτροπής και του διευθυντή (της CIA Μπρέναν)» ανέφερε ο Κάρνεϊ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα