ΕΑΣ ΑΒΕΕ: Εθελούσια και επαναπρόσληψη!

Μετέχεις στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, παίρνεις στο ακέραιο την αποζημίωση , αλλά μετά επιστρέφεις και προσλαμβάνεσαι ως συμβασιούχος, αρκεί να είσαι «δικός μας»!! Αυτά τα «ωραία» συμβαίνουν στην μεγαλύτερη κρατική αμυντική βιομηχανική Μονάδα τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ ΑΒΕΕ).

Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα Νόμος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο «Φάροι, Στρατολογία και άλλες διατάξεις» . Το άρθρο 46 του εν λόγω Νόμου αφορούσε

στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου των εργαζομένων του ομίλου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ ΑΒΕΕ), που προέβλεπε την «εθελούσια αποχώρηση» του 1/3 του υπάρχοντος προσωπικού και μάλιστα κατά προτίμηση διοικητικού προσωπικού. Μετά την υπερψήφιση του νόμου στη Βουλή, είναι σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα οικειοθελών αποχωρήσεων με συνολική αποζημίωση για τους υπαλλήλους 32.000 €, ώστε να μειωθεί το προσωπικό από 750 σε 500 εργαζόμενους, κατόπιν συμφωνίας της Κυβέρνησης με την ΤΡΟΙΚΑ. Το πρόγραμμα εξόδου , συνολικού κόστους περίπου 7 εκατομ. ευρώ (αποζημιώσεις), απευθύνεται κυρίως στο υπαλληλικό προσωπικό, που κρίθηκε ως υπεράριθμο από την Διοίκηση.

Ενώ λοιπόν το πρόγραμμα είναι εξέλιξη και δεκάδες εργαζόμενοι αποχωρούν, παρατηρείται το φαινόμενο, να επανέρχονται στην εταιρεία, με τη μέθοδο του «δανεισμού εργαζομένων» από εταιρεία – υπεργολάβο των ΕΑΣ ΑΒΕΕ, στελέχη τα οποία εντάχθηκαν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Και προφανώς προκύπτει το εξής ερώτημα: Πως είναι δυνατόν εργαζόμενοι που «εξέρχονται εθελουσίως» από τα ΕΑΣ ΑΒΕΕ επειδή θεωρείται ότι δεν εξυπηρετούν «λειτουργικές και επιχειρησιακές ανάγκες» στην συνέχεια να επιστρέφουν στην εταιρεία ως απαραίτητοι; Μάλιστα , σε ανακοίνωση του Σωματείου ΕΑΣ Αιγίου, καταγγέλλεται ότι αποχωρεί πρώην Διευθυντής Συντήρησης, λαμβάνοντας την αποζημίωση (των 32.000 € ) και να επαναπροσλαμβάνεται ταυτόχρονα μέσω της εργολαβικής εταιρείας " ΑΚΜΩΝ " !!

ΤΟ απαράδεκτο φαινόμενο καταγγέλλεται και από την Αντιπολίτευση , αλλά και από το τη ΔΑΚΕ ΕΑΣ, το συνδικαλιστικό σωματείο που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία.
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν στη Βουλή σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ενώ σε ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ επισημαίνει ότι, «η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έχουν υποχρέωση να επέμβουν άμεσα προκειμένου να προλάβουν απρόσμενες εξελίξεις.»

Ο τομέας της Αμυντικής Βιομηχανίας είναι στην αρμοδιότητα της Αν. ΥΠΕΘΑ Φ. Γεννηματά.

Χρήστος Καπούτσης

Keywords
Αναζητήσεις
από εθελοϋςια ξαναπροσληψη γινετε, ξαναπροσληψη από εθελούσια
Τυχαία Θέματα