Δύσκολη η οργάνωση διάσκεψης για τη Συρία

Η οργάνωση μιας διεθνούς διάσκεψης για τη Συρία στην οποία θα πάρουν μέρος αντιπρόσωποι της αντιπολίτευσης και του καθεστώτος είναι «πολύ δύσκολη», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς στο ραδιοσταθμό RTL, ανακοινώνοντας μια σειρά μελλοντικών επαφών για τη Συρία.

«Η Γαλλία σαφώς είναι υπέρ της Γενεύης 2, όμως είναι πολύ δύσκολο», τόνισε ο Φαμπιούς αναφερόμενος στην ονομασία που δόθηκαν στις προσπάθειες για
τη σύγκληση μιας δεύτερης διάσκεψης στην ελβετική πόλη για τη Συρία.

Σύμφωνα με τον Φαμπιούς, μια συνάντηση αντιπροσώπων των εμπλεκομένων χωρών θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της προσεχούς εβδομάδας.

«Προσπαθούμε να εργαστούμε (για την οργάνωση της Γενεύης 2) για τα τέλη Μαΐου. Θα υπάρχουν ενδιάμεσα στάδια στο τέλος της προσεχούς εβδομάδας πιθανότατα στην Ιορδανία και ίσως αργότερα στο Παρίσι», τόνισε.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, στη συνάντηση της Ιορδανίας θα λάβουν μέρος σε υπουργικό επίπεδο οι χώρες μέλη των "Φίλων της Συρίας". Επίσης, μια συνάντηση ανώτερων αξιωματούχων των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και μια ακόμα συνάντηση ανώτερων αξιωματούχων των χωρών αυτών καθώς επίσης της Ρωσίας και της Κίνας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, αλλά ο τόπος δεν έχει ακόμα αποφασιστεί.

«Θέλουμε μια μεταβατική κυβέρνηση που θα παραλάβει την εξουσία από το Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ- Άσαντ, ο οποίος θα παραγκωνιστεί», τόνισε ο Φαμπιούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα