Ορκίστηκε ο Μπάρακ Ομπάμα

Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα, για τη δεύτερη θητεία του στο Λευκό Οίκο. Νωρίτερα εξάλλου ορκίστηκε και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ενώπιον του δικαστή Σόνια Σοτομαγιόρ, της οικογένειας του και λίγων δημοσιογράφων. Η τελετή και για τους δύο άντρες θα επαναληφθεί την Δευτέρα στο Καπιτώλιο.

Αύριο Δευτέρα θα ακολουθήσει η δημόσια ορκωμοσία του, ενώπιον πλήθους Αμερικανών, έξω από το Καπιτώλιο με την πατροπαράδοτη λαμπρότητα και τις μεγαλειώδεις εκδηλώσεις.

Στην πραγματικότητα,
η σημερινή ορκωμοσία είναι αυτή που έχει ισχύ, καθώς το αμερικανικό Σύνταγμα υπαγορεύει ο πρόεδρος να ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου.

Φυσικά, όπως είναι αναμενόμενο, για την αυριανή τελετή έχουν κινητοποιηθεί δεκάδες χιλιάδες μέλη των δυνάμεων ασφαλείας. Παρά το γεγονός ότι η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους πέντε βαθμούς Κελσίου, πλήθος κόσμου αναμένεται να συρρεύσει στο Καπιτώλιο.

Κατά τη διάρκεια της ιστορικής πρώτης ορκωμοσίας του Ομπάμα τον Ιανουάριο του 2009, σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να δουν τον πρώτο Αφροαμερικανό πρόεδρο να αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας.

Φέτος, οι διοργανωτές αναμένουν περίπου το μισό ή το ένα τρίτο του αριθμού αυτού.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα