Δύο πύρινα μέτωπα στην Κορινθία

Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Ρίτο Ντράσα Κορινθίας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η φωτιά που εκδηλώθηκε κοντά στο χωριό Στεφάνι, στην Κορινθία. Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθές στη Δροσιά Κερατέας και επεκτάθηκε σε πολλές περιοχές της νοτιοανατολικής Αττικής βρίσκεται σε ύφεση. Υπάρχουν μόνο μικρές εστίες, στις οποίες σημειώνονται αναζωπυρώσεις. Υπάρχουν μόνο μικρές εστίες, στις οποίες σημειώνονται αναζωπυρώσεις στον Άγιο Κωνσταντίνο και στο Θυμάρι.Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς προειδοποιεί και για αύριο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια,

Σκύρο και Κυκλάδες.

Η πυροσβεστική κάνει έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν υπαίθριες εργασίες που μπορούν να προκαλέσουν εστία φωτιάς.

Στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής, σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή έχουν καεί 15 σπίτια και άλλα 100 έχουν υποστεί ζημιές.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι τέσσερις που συνελήφθησαν χθες για τη φωτιά στη Λαυρεωτική. Νέα σύλληψη έγινε το πρωί. Πρόκειται για έναν 83χρονο από τον οικισμό Αύρα, στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα, όπου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξεκίνησε από σπινθήρες ηλεκτρικού τροχού κατά τη διάρκεια εργασιών.

Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για εμπρησμό από αμέλεια, ενώ οι συλληφθέντες της Κερατέας βαρύνονται επιπλέον με την κατηγορία του εμπρησμού από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για ξένες περιουσίες.

Όλοι οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε δίκη στο Αυτόφωρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα