Δράσεις για την Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού

Στο πλαίσιο της αυριανής (15 Οκτωβρίου) Διεθνούς Ημέρας του Λευκού Μπαστουνιού, το κέντρο Σκύλων οδηγών Ελλάδων πραγματοποιεί διήμερες εκδηλώσεις στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τα θέματα της τυφλότητας, αλλά και τη συμβολή των Σκύλων Οδηγών/βοηθείας στην πλήρη ανεξαρτοποίηση των ατόμων με πρόβλημα όρασης και άλλων αναπηριών.

Επιπλέον, θα γίνει παρουσίαση του Μουσείου Αφής του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, όπου θα έχει την δυνατότητα ο επισκέπτης να ψηλαφίσει Αντίγραφα μουσείων από την συλλογή του Μουσείου Αφής.

Επίσης σήμερα στις
18.00 θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα «Ο Ρόλος των ζώων στην θεραπεία, αποκατάσταση και αυτόνομη διαβίωση των ατόμων με Αναπηρίες».

Μετά την λήξη της Ημερίδας, στις 19.00 μ.μ. θα παρουσιαστεί το έργο του Κέντρου Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος και θα γίνει η τελετή παράδοσης του Σκύλου Οδηγού MELITTA σε χρήστη με προβλήματα όρασης.
Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 984 και την Έλενα Μπρέγιαννη, Ζωή Γερουλάνου, αναφέρθηκε στο έργο του κέντρου, ενώ αναφέρθηκε και στη τελετή παράδοσης του Σκύλου οδηγού '' Melitta'', στον αθλητή , μαραθωνοδρόμο, Χρήστο Ζώτο.
Keywords
Τυχαία Θέματα