Δούρου υπέρ Ευρωπαϊκής Σερβίας

Την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας υποστήριξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης εξωτερικής πολιτικής Ρένα Δούρου κατά τη συνάντηση που είχε στο Βελιγράδι με την υφυπουργό Εξωτερικών της Σερβίας Σνέζανα Γιάνκοβιτς.

Η κ. Δούρου πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσκεψη στη Σερβία στο πλαίσιο περιοδείας της στα Βαλκάνια. "Ο ελληνικός λαός προσβλέπει στη Σερβία και τους Σέρβους πολίτες για μια ΕΕ προσανατολισμένη στην ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη" τόνισε η Ρένα Δούρου

στη συνάντηση με την υφυπουργό Εξωτερικών της Σερβίας.

Η Ελληνίδα βουλευτής υποσχέθηκε κάθε βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση επαναλαμβάνοντας ότι η Σερβία πληροί όλους τους όρους για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κ. Δούρου ολοκλήρωσε τις επαφές της στο Βελιγράδι με την συνάντηση που είχε με τον υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου, αρμόδιο για το Κόσοβο, Αλεξάνταρ Βούλιν.

Στη συνάντηση αυτή ανέφερε ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση του Κοσόβου, είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου που δεν επιτρέπει την αλλαγή των συνόρων με τη χρήση βίας. "Η Ελλάδα ακόμη κι αν δεν είχε υπάρξει η τουρκική εισβολή στην Κύπρο, θα είχε κάθε συμφέρον να μην αναγνωρίσει το αποτέλεσμα της στρατιωτικής επέμβασης και της αλλαγής συνόρων στο Κοσσυφοπέδιο, για λόγους σεβασμού του διεθνούς δικαίου" τόνισε η κ. Δούρου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα