«Δουλεύουν νυχθημερόν για τη συμφωνία»

Οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ που βρίσκονται στην Αθήνα "δουλεύουν νύχτα μέρα" για την επίτευξη συμφωνίας με τις ελληνικές αρχές, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Νατάσα Μπερτό σημείωσε ότι οι συνεδριάσεις είναι επικεντρωμένες στην κατάρτιση ενός καταλόγου προαπαιτούμενων ενεργειών από την ελληνική πλευρά και στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι κοινοβουλευτικές αποφάσεις. Για το πότε θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, η εκπρόσωπος

υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι θεωρεί πραγματοποιήσιμη την περάτωση των διαβουλεύσεων εντός του τρέχοντος μηνός.

Την ίδια ώρα το Βερολίνο μέσω του εκπροσώπου της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ επισημαίνει οτι η πληρότητα προηγείται της ταχύτητας αφήνοντας να διαφανεί η επιθυμία της γερμανικής πλευράς να προηγηθεί δάνειο γέφυρα.

Εν τω μεταξύ, έως αύριο το πρωί επιδιώκει η ελληνική πλευρά να ολοκληρώσει οριστικά της διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς προκειμένου να καταλήξει σε συμφωνία για τρίτο πακέτο στήριξης η οποία θα περάσει απο το κοινοβούλιο εντός της εβδομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα