ΔΟΥ: Ουρές για τις πινακίδες

Ουρές και φέτος στις Εφορίες για την κατάθεση πινακίδων αυτοκινήτων, καθώς όπως υποστηρίζουν οι φορολογούμενοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος συντήρησής τους (ετήσιο κόστος καυσίμων, σέρβις, υψηλό κόστος ασφαλειών και τέλη κυκλοφορίας).

Βασικό κριτήριο είναι και τα τεκμήρια φορολόγησης αυτοκινήτου, ενώ όπως προκύπτει από τις Εφορίες για πρώτη φορά φέτος, ακινητοποιούν τα οχήματά τους και οι κάτοχοι ενός και μόνο αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Γενικής Γραμματείας
Πληροφοριακών Συστημάτων, έως και σήμερα είχαν εκδοθεί περίπου 4,7 εκατομμύρια ειδοποιητήρια πληρωμής των Τελών Κυκλοφορίας στο σύνολο 5,5 εκατομμυρίων ιδιοκτητών αυτοκινήτων σε όλη τη χώρα.

Ωστόσο, οι εισπράξεις ξεπερνούν κατά τι τα 500 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει σε εισροές 1,2 δισεκατομμυρίων από τα Τέλη Κυκλοφορίας.

Η προθεσμία για την καταβολή των Τελών ή την κατάθεση πινακίδων εκπνέει τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου, ενώ στελέχη του υπουργείου επισημαίνουν ότι, σε περίπτωση που δοθεί προθεσμία θα αφορά μόνο την πληρωμή των τελών και όχι τις ακινητοποιήσεις οχημάτων.

Η μη καταβολή του φόρου επισείει πρόστιμο διπλάσιο της αξίας του τέλους ανάλογα με τον κυβισμό.
Keywords
Τυχαία Θέματα