«Δώρο του λαού στον Ούγκο Τσάβες»

Υποστηρικτές του Ούγκο Τσάβες αφιέρωσαν τη νίκη τους στις περιφερειακές εκλογές στον πρόεδρο της Βενεζουέλας, ο οποίος βρίσκεται στην Κούβα όπου υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση για την αντιμετώπιση του καρκίνου από τον οποίο πάσχει.

Εν μέρει στην συμπάθεια του πληθυσμού για την περιπέτεια του Τσάβες,

το κυβερνών Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSUV) σάρωσε στις χθεσινές εκλογές, εξασφαλίζοντας 20 από τις 23 θέσεις κυβερνητών στις επαρχίες της χώρας.

«Αυτό ήταν το δώρο του λαού στον ηγέτη του», είπε ο συντονιστής της εκλογικής εκστρατεία του PSUV Χόρχε Ροδρίγες.

Οιμισοί από τους εκλεγμένους με το κόμμα του Τσάβες υποψηφίους είναι πρώην στρατιωτικοί, γεγονός που επικρίνεται από την αντιπολίτευση, η οποία υποστηρίζει ότι η εκλογή τους σηματοδοτεί μία επικίνδυνη ‘στρατιωτικοποίηση' της πολιτικής ζωής της Βενεζουέλας.

Οι κυβερνητικοί υποψήφιοι μείωσαν την επιρροή της αντιπολίτευσης από τις επτά σε μόλις τρεις επαρχίες-ωστόσο οι αντίπαλοι του Τσάβες είναι ικανοποιημένοι που ο αντίπαλος του προέδρου Ενρίκε Καπρίλες διατήρησε τηθέση του κυβερνήτη στην επαρχία Μιράντα.

Μολονότι θριαμβολόγησε για την επιτυχία του στη Μιράντα, ο ίδιος ο Καπρίλες αναγνώρισε πως τα συνολικά αποτελέσματα υπήρξαν αποκαρδιωτικά για την αντιπολίτευση. Στη συνέχεια έστρεψε τα βέλη του κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την πως καταχράται τις υποδομές του κράτους και πως εκμεταλλεύεται για πολιτικούς στόχους την κατάσταση της υγείας του Τσάβες.

«Εμείς ο λαός της Βενεζουέλας προσευχόμαστε για την υγεία του προέδρου, όμως αυτός βρίσκεται στην Κούβα και τα προβλήματα της χώρας απαιτούν λύσεις»,σημείωσε ο Καπρίλες, στηλιτεύοντας τα υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας και ανεργίας.

Τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών καταδεικνύουν την υψηλή δημοτικότητα του Τσάβες στα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας της Βενεζουέλας. Στον αντίποδα, οι αντίπαλοί του τον κατηγορούν για αυταρχική διακυβέρνηση.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα