Διορθωτικές κινήσεις

Το ενδεχόμενο να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις εξετάζει ο ΕΟΠΥΥ μετά τον σάλο που προκλήθηκε σχετικά με τον περιορισμό των διαγνωστικών εξετάσεων που καλύπτει. Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Δημήτρης Κοντός, ενώπιον της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, οι κατευθυντηριες οδηγίες για τις εξετάσεις ήταν ενδεικτικές.

Μάλιστα, ανέφερε ότι ήδη από τις 4 Σεπτεμβρίου έχει στείλει σχετική επιστολή στον ΠΙΣ ζητώντας την κατάθεση

τεκμηριωμένες απόψεων και προτάσεων επί των κατευθυντήριων οδηγιών και «βεβαίως ο ΕΟΠΥΥ και το υπουργείο Υγείας θα αποδεχθεί τις τροποποιήσεις που θα υποδείξουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Οργανισμού.


Πάντως, πολλοί γιατροί που είχαν κληθεί να τοποθετηθούν επί του θέματος επεσήμαναν ότι, το πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις έχει προκαλέσει αναστάτωση στον ιατρικό κόσμο και ζητούν από το υπουργείο Υγείας να προχωρήσει στην εφαρμογή των πρωτόκολλων για τις εξετάσεις που πρέπει να γίνονται.

Κατήγγειλαν δε ότι, το μεγαλύτερο ποσοστό των προκλητών εξετάσεων προέρχεται από δύο με τρεις αλυσίδες διαγνωστικών κέντρων.
Σε ότι αφορά τους ασφαλισμένους του οργανισμού πλέον θα έχουν πρόσβαση σε οδοντιατρικές υπηρεσίες,
δεν θα πληρώνουν ποσοστό συμμετοχής στα φάρμακα κατά την διάρκεια της νοσηλείας τους στα Δημόσια Νοσοκομεία και στις ιδιωτικές Κλινικές

Keywords
Τυχαία Θέματα