Δημοσκοπικό... κρυφτό παίζουν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Της Μαρίνας Μάνη

Το δημοσκοπικό «μπρος-πίσω» ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται, καθώς χθεσινή μέτρηση που διενεργήθηκε τις αμέσως προηγούμενες ημέρες εμφανίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξαναπερνά μπροστά με 0,5%.

Πρόκειται για την έρευνα της Public Issue (για λογαριασμό του Σκάι) που οδηγεί σε άλλο ένα αντιφατικό αποτέλεσμα: Ο ΣΥΡΙΖΑ

προηγείται μεν της ΝΔ με 29% έναντι 28,5%, ωστόσο στην παράσταση νίκης είναι η ΝΔ που προηγείται με δέκα μονάδες –δηλαδή 48% έναντι 38%.

Στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή (11,5%) με τους Ανεξάρτητους Ελληνες να ακολουθούν στην τέταρτη θέση (8%).

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σταθερά στην πέμπτη θέση (7%), η ΔΗΜΑΡ στην έκτη (6%) και το ΚΚΕ στην τελευταία με 5,5%.

Φουλάρουν τα τρακτέρ

Στο μεταξύ, η απήχηση των εξαγγελιών για τους αγρότες δεν ήταν αυτή που περίμενε (ή προσδοκούσε) η κυβέρνηση συνεργασίας.

Οι εκπρόσωποί τους δήλωσαν πως δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους και εμφανίσθηκαν έτοιμοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους «ακόμα και κατεβαίνοντας στις εθνικές οδούς με τρακτέρ ή χωρίς».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Θ. Τσαυτάρης αντέταξε «το κλειστό δημοσιονομικό πλαίσιο» μέσα στο οποίον κινείται υποχρεωτικά η κυβέρνηση και κάλεσε τους αγρότες να καταλάβουν ότι «λειτουργούμε στο επίπεδο του εφικτού και όχι του αρίστου».

Δεδομένου ότι για τους αγρότες δεν προβλέπεται... επιστράτευση, κυβερνητικοί κύκλοι σημειώνουν ότι «οι απεργοί μπορούν να απεργήσουν όσο θέλουν» αλλά εάν υλοποιήσουν τις απειλές για κλείσιμο των εθνικών οδών «θα έρθουν αντιμέτωποι με το νόμο και την αστυνομία».

Keywords
Τυχαία Θέματα