ΔΗΜΑΡ: ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ λαϊκίστικο δίπολο

Κάλεσμα στους πολίτες να αποτρέψουν με την ψήφο τους ένα «επικίνδυνο λαϊκίστικο δίπολο», μια «καρικατούρα δικομματισμού», απηύθυνε ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην Κ.Ο της Δημοκρατικής Αριστεράς, «δείχνοντας» τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ.
Εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ, κάνοντας λόγο για  «συσπειρωμένες δυνάμεις της "δεξιάς πολυκατοικίας" που

ξαναμπαίνουν στα διαμερίσματα όχι γιατί συμφωνούν μεταξύ τους, αλλά για να διεκδικήσουν την πρώτη θέση, επισείοντας τον κίνδυνο μιας αριστεράς που κινείται σε αντιευρωπαϊκή τροχιά».

«Όμως», πρόσθεσε, «ο κίνδυνος ενίσχυσής της είναι υπαρκτός αν απέναντι σε αυτή την δεξιά οι πολίτες βλέπουν μόνο τον πόλο μιας λαϊκίστικης και ανεύθυνης αριστεράς που ανοιχτά ερωτοτροπεί με την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στην δραχμή».

Ο κ. Κουβέλης επιτέθηκε ανοικτά και στο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «αυτή η αριστερά δεν έχει οικονομικό πρόγραμμα, την μια μιλάει για καταγγελία του μνημονίου, την άλλη για επαναδιαπραγμάτευση ενώ, όταν απευθύνεται στον Μπαρόζο, περιορίζεται στην επανεξέταση».

«Με δυο λόγια, ψαρεύει στα θολά νερά. Αυτή η Αριστερά αναπαράγει τις χειρότερες παραδόσεις της παραδοσιακής αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ και κλίνει το μάτι στο λαϊκισμό, φτάνοντας να προτείνει για πρωθυπουργό τον Γεράσιμο Αρσένη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εκτίμησε ότι «η δεξιά θα κακοποιήσει την υπόθεση του ευρωπαϊσμού, αλλά θα εισπράξει από τον φόβο απέναντι στην ανεύθυνη αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θέλει - γιατί δεν μπορεί - να κυβερνήσει, θα περιοριστεί να καθίσει στις δάφνες της αντιπολίτευσης». 

Keywords
Τυχαία Θέματα