Δηλώσεις πολιτικών για την 25η Μαρτίου

Με τη στρατιωτική παρέλαση, στο κέντρο της Αθήνας, παρέλαση στην οποία, λόγω της οικονομικής κρίσης, συμμετείχαν μόνον πεζοπόρα αγήματα, κορυφώθηκαν νωρίς το μεσημέρι οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Νωρίτερα, εκπρόσωποι της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου βρέθηκαν στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου για την καθιερωμένη δοξολογία, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών
και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου. Τη δοξολογία ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Εκτός του κ. Παπούλια, την παρέλαση παρακολούθησαν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γρ. Νιώτης, ο αρχιεπίσκοπος Αθήνων, Ιερώνυμος, ο Ευ. Μεϊμαράκης ως εκπρόσωπος της ΝΔ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης και οι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας, Χρ. Σαρτζετάκης και Κ. Στεφανόπουλος.

«Είναι μια ημέρα μνήμης, μια περίλαμπρη ημέρα ενός λαμπρού σταθμού της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Ο ελληνικός λαός ξεσηκώθηκε άοπλος, με μόνο όπλο το πάθος για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας και κέρδισε αυτόν τον δύσκολο και σκληρό αγώνα. Σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής και σεβασμό απόλυτο στους νεκρούς και τους αγωνιστές εκείνου του αγώνα», δήλωσε ο Κάρολος Παπούλιας και πρόσθεσε: «Σήμερα πάλι ο ελληνικός λαός αγωνίζεται σκληρά για να ξεπεράσει μια μεγάλη κρίση. Χρειαζόμαστε τις αρετές εκείνων που πολέμησαν τότε, την αυταπάρνηση, τον άδολο πατριωτισμό. Επειδή πάντοτε ο ελληνικός λαός έδειξε ότι διαθέτει αυτές τις αρετές, και σήμερα, με όπλο ακριβώς αυτές τις αρετές, θα ξεπεράσουμε αυτή την κρίση, για να χαρούμε μια πατρίδα και μια Ελλάδα που θα είναι ελεύθερη από κηδεμονίες και να ζήσουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας σε μια καλύτερη πατρίδα».

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, δήλωσε: «Ημέρες σαν και αυτή πρέπει να μας προβληματίζουν για να επιτύχουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ανόρθωση της οικονομίας και να αναδείξουμε την Ελλάδα σε φάρο σταθερότητας και ειρήνης σε μια περιοχή που είναι ιδιαίτερα ταραγμένη και επικίνδυνη. Χρειάζεται σοβαρότητα, συνέπεια και αποτελεσματικότητα».

«Η σημερινή ημέρα μας καλεί όλους να επιδείξουμε πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης. Με αυτοπεποίθηση, οι Έλληνες θα ξεπεράσουμε και τις σημερινές δυσκολίες. Είναι χρέος όλων μας να σταθούμε αντάξιοι των αγώνων και των μηνυμάτων που μας στέλνουν οι ήρωες του 21», είπε ο Γρηγόρης Νιώτης, αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης δήλωσε: «Είναι ημέρα περισυλλογής, ημέρα ιστορικής μνήμης. Σήμερα ξαναθυμίζουμε ότι όταν υπάρχουν οι ηγεσίες που μπορούν να εμπνέουν τους Έλληνες, να τους δημιουργούν πρότυπα, ιδανικά, οράματα, αξίες, μπορούν πράγματι οι Έλληνες να μεγαλουργήσουν. Κυρίως, όταν υπάρχουν ηγεσίες που τους ενώνουν και τους κάνουν να αισθάνονται τις δημιουργικές δυνάμεις που έχουν μέσα τους και μπορούν να τις αναπτύξουν». Ο κ. Μεϊμαράκης εξήρε τους άνδρες και τις γυναίκες των ε
Keywords
Τυχαία Θέματα