Συζητείται ενδεχόμενο δίμηνων συμβάσεων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων, με στόχο να βρεθεί η χρυσή τομή στο θέμα της ΕΡΤ. Έντονα συζητείται τις τελευταίες ώρες το ενδεχόμενο δίμηνων συμβάσεων για όλους τους εργαζόμενους στην δημόσια ραδιοτηλεόραση. Εν τω μεταξύ, αύριο αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκείμενου να επανεξετάσει συνολικά την υπόθεση για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση Βενιζέλου

- Κουβέλη στον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετέφερε τις προθέσεις του Μαξίμου μετά τη χθεσινή τηλεφωνική του επικοινωνία με τον κ. Σαμαρά. Ο κ. Βενιζέλος φέρεται να είπε στον Αντώνη Σαμαρά, ότι στην αποψινή συνάντηση περιμένει προτάσεις με τις οποίες εκτελείται η διαταγή του ΣτΕ και θα ανοίγει αμέσως τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

«Κάναμε μια συνεννόηση», αρκέστηκε να δηλώσει αμέσως μετά τη σημερινή συνάντηση του με τον επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ ο κ. Βενιζέλος, «ανταλλάξαμε απόψεις για όλα τα ενδεχόμενα», σημείωσε ο κ. Κουβέλης.

Πάντως το Μαξίμου, φαίνεται να προτείνει τη δημιουργία μεταβατικού φορέα, στον οποίο θα προσληφθούν λίγοι εργαζόμενοι, με δίμηνες συμβάσεις και διαμόρφωση νέων στούντιο στη Βουλή από όπου θα γίνονται οι εκπομπές

Πυρά και από τον ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγορεί προσωπικά τον Πρωθυπουργό ότι φτάνει στο σημείο να κρύβεται πίσω από επικοινωνιακά χαλκεία του χειρίστου είδους, τα οποία εμπλέκουν στα σχέδιά τους ακόμα και το ΣτΕ.

Νέα επίσκεψη στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή θα πραγματοποιήσει το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας.

Το ΚΚΕ με σχόλιό του υπογραμμίζει ότι «επανέρχεται με την ίδια τροπολογία για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ, αύριο στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Μήνυση σε βάρος των Γιάννη Στουρνάρα και Σίμου Κεδίκογλου, κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών οι πρόεδροι της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΤΕΡ, αναφέροντας ότι οι δύο αρμόδιοι Υπουργοί κατά παράβαση του νόμου δεν έχουν ακόμη εφαρμόσει την προσωρινή διαταγή τού προέδρου του ΣτΕ.

Εντείνεται την ίδια ώρα η αγωνία των εργαζομένων της ΕΡΤ που τηρούν στάση αναμονής. Νέο συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με τις δημοσιογραφικές ενώσεις και την ΠΟΣΠΕΡΤ, έξω από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Και στη Θεσσαλονίκη, το Εργατικό Κέντρο οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της ΕΤ-3, την ώρα που έχει προγραμματιστεί η νέα σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Προηγούμενη είδηση



Keywords
Τυχαία Θέματα