Διάψευση για νέο δάνειο 60 δισ.

Νέο "πακέτο" στήριξης ύψους σχεδόν 60 δισ. ευρώ που θα καλύψει τις δανειακές της ανάγκες έως το 2013 αναμένει η Ελλάδα, μεταδίδει το Dow Jones Newswires, επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχου της ελληνικής κυβέρνησης. Άμεση διάψευση από το υπουργείο Οικονομικών.Η συμφωνία ενδέχεται να οριστικοποιηθεί ακόμη και μέσα στον επόμενο μήνα σύμφωνα με το δημοσίευμα.Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου οικονομικών σχολιάζοντας το δημοσίευμα του Dow Jones Newswires δήλωσε: «Διαψεύδουμε ότι υπάρχει οποιαδήποτε
συζήτηση για νέο δάνειο». Το ίδιο στέλεχος διευκρίνισε λίγο αργότερα ότι «η διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει στόχο να υπάρξει μια πειστική λύση η οποία θα αποδεικνύει ότι καλύπτονται οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για το 2012. Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή λεπτομέρειες για τη μορφή που θα έχει αυτή η λύση».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πάντως, στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης δήλωσε πως το ζήτημα της επέκτασης των υφιστάμενων δανείων ή της σύναψης νέων δανείων θα τεθεί επί τάπητος στην επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των κρατών της Ε.Ε., τη Δευτέρα 16 Μαΐου.
Keywords
Τυχαία Θέματα