Διαπανεπιστημιακό κέντρο για την ενέργεια

Η δημιουργία διαπανεπιστημιακού ερευνητικού κέντρου για θέματα ενέργειας, ασφάλειας και αειφορίας συζητήθηκε σε συνάντηση εργασίας των αντιπροσωπειών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συγκλήτου του ΑΠΘ.

Επιπλέον, προτάθηκε η οργάνωση σεμιναρίων για θέματα προστασίας υδάτινων συστημάτων από το

Κέντρο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Υδάτων του ΑΠΘ σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, τα οποία θα απευθύνονται σε επαγγελματικούς φορείς της Κύπρου και θα έχουν ως βασικούς εισηγητές καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Συγκροτήθηκαν, επίσης, τέσσερις επιμέρους ομάδες εργασίας ανά επιστημονικό πεδίο: Ομάδα Ιατρικής, Ομάδα Νομικής, Ομάδα Επιστημών Αγωγής και Τεχνών και Ομάδα Επικοινωνίας και Διοίκησης επιχειρησιακών λειτουργιών. Οι ομάδες αποφάσισαν την επέκταση της συνεργασίας των δύο πανεπιστημίων, με βασικούς άξονες τη σύσταση κοινών μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών, την ανταλλαγή καθηγητών, την οργάνωση κοινών συνεδρίων και σεμιναρίων στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης και τη δημιουργία δικτύων ερευνητικής συνεργασίας.

Σημειώνεται ότι στόχος της συνάντησης των αντιπροσωπειών ήταν η εξειδίκευση των επιμέρους όρων και σημείων του Μνημονίου Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας, που υπέγραψαν τα δύο ακαδημαϊκά ιδρύματα στις 12 Ιουλίου 2013 και η διαμόρφωση ενός χάρτη κοινών δράσεων των δύο πανεπιστημίων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα