Διαγραφές στο ΔΗΚΟ

Το Εκτελεστικό Γραφείο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΔΗΚΟ διέγραψαν, απόψε, δύο κορυφαία στελέχη του κόμματος. Πρόκειται για τον αναπληρωτή πρόεδρο, Γιώργο Κολοκασίδη και τον βουλευτή Αμμοχώστου, Ζαχαρία Κουλία. Ο πρώτος είχε αντιταχθεί δημόσια στην υποψηφιότητα του προέδρου του κόμματος, Μάριου Καρογιάν, για την προεδρία της Βουλής και ο δεύτερος ψήφισε στη Βουλή υπέρ του προέδρου της
ΕΔΕΚ, Γιαννάκη Ομήρου.

Στην κοινή συνεδρίαση Εκτελεστικού Γραφείου και Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δεν είχαν κληθεί οι δύο διαγραφέντες. 

Ο κ. Κολοκασίδης διαγράφτηκε με 20 ψήφους υπέρ και επτά εναντίον και ο Ζαχαρίας Κουλίας με 28 ψήφους υπέρ και τρεις αποχές. Στην ψηφοφορία για τον Γ. Κολοκασίδη είχε αποχωρήσει ένα μέλος του Ε. Γ., λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ και βουλευτής, Νικόλας Παπαδόπουλος, στην μεν περίπτωση Κουλία τήρησε αποχή, στη δε περίπτωση Κολοκασίδη καταψήφισε τη διαγραφή του. Αποχωρώντας από τα γραφεία του ΔΗΚΟ ο κ. Παπαδόπουλος περιορίστηκε να δηλώσει ότι «θα μιλήσει στην κατάλληλη στιγμή». 

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν, δήλωσε ότι κατά την κοινή συνεδρία τους, το Εκτελεστικό Γραφείο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του, αποκήρυξαν και καταδίκασαν ως εκτός της κομματικής, πολιτικής και ηθικής τάξης τις συμπεριφορές, τις ενέργειες και τις πρακτικές των κυρίων Γιώργου Κολοκασίδη και Ζαχαρία Κουλία.

Δυστυχώς, σημείωσε ο κ. Καρογιάν, ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος έδειξαν την παραμικρή διάθεση επανόρθωσης, συνεννόησης και αποκατάστασης της τάξης, που είχαν παραβιάσει.
Keywords
Τυχαία Θέματα