Διαδηλώσεων και συλλήψεις στη Ρωσία

Περίπου εκατό άνθρωποι που αμφισβητούν τη νίκη του κυβερνώντος κόμματος Ενωμένη Ρωσία του Πούτιν στις εκλογές στη Ρωσία προσπαθούν να διαδηλώσουν απόψε στην Αγία Πετρούπολη, την ώρα που η αστυνομία προχωράει σε πολλές συλλήψεις.

Το αίτημα για την πραγματοποίηση της διαδήλωσης

στην κεντρική οδική αρτηρία της πόλης διατυπώθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, όπως γίνεται καθημερινά μετά τις εκλογές της Κυριακής.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, πολλές δεκάδες αστυνομικοί βρίσκονται εκεί και έχουν μέχρι στιγμής συλλάβει τουλάχιστον τρεις μετέχοντες στη διαδήλωση αυτή, η πραγματοποίηση της οποίας δεν έχει εγκριθεί από τις αρχές. Από την Κυριακή, σχεδόν 600 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στις κινητοποιήσεις στην Αγία Πετρούπολη.

Την ίδια ώρα η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν "τα δικαιώματα του ρωσικού λαού" και τις ελπίδες του για "ένα καλύτερο μέλλον".

"Έχουμε εκφράσει την ανησυχία μας, η οποία πιστεύουμε ότι είναι βάσιμη, όσον αφορά τη διεξαγωγή των εκλογών. Και υποστηρίζουμε τα δικαιώματα και τις προσδοκίες του ρωσικού λαού να σημειώσει πρόοδο και να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον", πρόσθεσε.

Η Κλίντον απαντούσε σε ερώτηση δημοσιογράφου όσον αφορά τις δηλώσεις που έκανε ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι υποθάλπουν την αμφισβήτηση των εκλογών στη Ρωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα