«Δεν υπάρχουν κρυφά σχέδια για την Ελλάδα»

Μπρος πίσω από το Βερολίνο αναφορικά με τις λύσεις γύρω από το ελληνικό χρέος με φόντο τις γερμανικές εκλογές. Απέκλεισε για άλλη μια φορά το ενδεχόμενο ενός δεύτερου κουρέματος του ελληνικού χρέους, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε γερμανικό οικονομικό περιοδικό. Ο κ. Σόιμπλε σημείωσε

πως το ελληνικό πρόγραμμα θα πρέπει να επανεξεταστεί στα μέσα του 2014, ενώ πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει κανένα κρυφό σχέδιο μετά τις γερμανικές εκλογές» και πως δεν θα αναβληθεί καμία απόφαση για την Ευρώπη εξαιτίας του εκλογικού αποτελέσματος στη Γερμανία.

Σε δηλώσεις του, σε προεκλογική συγκέντρωση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στο Κόμπλεντς της δυτικής Γερμανίας είπε ότι αισθάνθηκε την ανάγκη να υπάρξει "διαφάνεια" στη συζήτηση του θέματος επειδή υπάρχει η αίσθηση ότι πολλοί φοβούνται πως μετά τις εκλογές θα ακούσουν άσχημα νέα. "Αυτό είναι επικίνδυνο όχι μόνο για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Εάν οι χρηματαγορές πιστεύουν ότι έρχεται άλλο ένα κούρεμα, τότε πολύ γρήγορα θα δούμε να γενικεύεται η ανησυχία για τα χρέη της ευρωζώνης", κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα