«Δεν ξεγελούν κανέναν οι δηλώσεις Πούτιν»

Οιδηλώσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν για τοθέμα της Κριμαίας "δεν ξεγελούνκανέναν" δήλωσε ο αμερικανός πρόεδροςΜπαράκ Ομπάμα και και πρόσθεσε: "Όλοςο κόσμος αναγνωρίζει ότι ακόμη και ανη Ρωσία έχει νόμιμα συμφέροντα σε μιαγειτονική χώρα, αυτό δεν της δίνει τοδικαίωμα να προσφεύγει στη βία για ναασκήσει την επιρροή της". ΟΟμπάμα επέμεινε ότι για τις ΗΠΑ, τηνΕυρωπαϊκή Ένωση

και τους συμμάχους τους"οι ενέργειες της Ρωσίας παραβιάζουντο διεθνές δίκαιο". Ωστόσο απηύθυνεέκκληση για αποκλιμάκωση και για τηνανάπτυξη, αμέσως, διεθνών παρατηρητώνκαι ζήτησε από το Κογκρέσο να σταθείαλληλέγγυο στην εκτελεστική εξουσία.

Απότην πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικώντων ΗΠΑ Τζον Κέρι, ο οποίος επισκέπτεταιτο Κίεβο, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι αναζητάένα "πρόσχημα" για "να μπορέσεινα εισβάλει στην Ουκρανία" και τηνπροειδοποίησε ότι κινδυνεύει νααπομονωθεί διπλωματικά εάν συνεχίσειαυτήν την πολιτική.

Ηπρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας ΓιούλιαΤιμοσένκο κάλεσε σήμερα τις δυτικέςδυνάμεις να επιβάλουν οικονομικέςκυρώσεις στη Ρωσία, ειδικά αν υπάρξειπεραιτέρω κλιμάκωση της βίας. Την ίδιαστιγμή πάντως η μεταβατική κυβέρνησητης Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι βρίσκεταισε επαφές με τυην ρωσική κυβέρνηση γιααποκλιμάκξωση της έντασης και ότι ομάδαπαρατηρητών του Οργανισμού για τηνΑσφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπηέχει αφιχθεί στη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα