«Δεν βάζω εγώ τα πρόστιμα»

Εισηγήσεις στο ΥΠΟΙΚ για μείωση των φορολογικών προστίμων σε συγκεκριμένες περιπτώσεις έχει καταθέσει ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, σύμφωνα με τα όσα γράφει ο ίδιος στο twitter. «Δεν καταλαβαίνετε πως δεν βάζω τα πρόστιμα; Η δουλειά μου είναι να τα επιβάλλω σε όλους και όχι μόνο στους μισούς», ανέφερε μέσω twitter o Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, ενώ απαντώντας στο ερώτημα εάν έχει σκεφτεί τι αντιμετωπίζουν πλέον οι φορολογούμενοι
και οι λογιστές ο κ. Θεοχάρης απάντησε: «Το έχω σκεφτεί και έχω κάνει τις όποιες προτάσεις μου. Δεν μπορώ να κάνω παραπάνω».

Αφορμή στάθηκε ερώτημα φορολογουμένου για το εάν οι τροποποιητικές δηλώσεις ΦΠΑ για το 2014 θα βαρύνονται στις περιπτώσεις που προκύπτει φόρος με αυτοτελές πρόστιμο εκπρόθεσμης υποβολής 1.000 ευρώ, αν η επιχείρηση τηρεί απλογραφικά βιβλία ή 2.500 ευρώ, αν τηρεί διπλογραφικά βιβλία, στο οποίο ο κ. Θεοχάρης απάντησε θετικά.

Σε ερώτηση αν «θα έπρεπε να σκεφτούν οι νομοθέτες ένα μικρό χρονικό περιθώριο εκπροθέσμου με μικρό πρόστιμο» ο κ. Θεοχάρης είπε ότι αυτό ήταν μια από τις προτάσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα