«Δεν περιμένουμε Grexit»

Το ΔΝΤ δεν πρόκειται να δεχτεί ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης μόνο με βάση λίγες μεταρρυθμίσεις, αλλά απαιτεί ένα πλήρες πακέτο αλλαγών, δήλωσε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πόουλ Τόμσεν, μιλώντας στην Ουάσιγκτον και πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως «δεν περιμένουμε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη». Επίσης, χαρακτήρισε ύψιστη προτεραιότητα τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού. «Δεν υπάρχει κάτι νεότερο για την Ελλάδα,

και δεν φαίνεται ότι θα υπάρξει λύση την επόμενη εβδομάδα στο Γιούργογκρουπ στη Ρίγα» ανέφερε από την Ουάσινγκτον ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Χαρακτηριστικότερη όλων υπήρξε η χθεσινή ομιλία του σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Brookings, όπου τόνισε δηκτικά: «Αν οι Ελληνες βρουν 200 δισ. από αλλού εμείς θα χαρούμε να τα πάρουν...»

“Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές, διαφορετικά η χώρα θα έρθει αντιμέτωπη με ενδεχόμενη χρεοκοπία” δήλωσε από την πλευρά του προς τους Financial Times ο Ευρωπαίους επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί και πρόσθεσε πως χρειάζεται μια λεπτομερής λίστα με προτάσεις από την Ελλάδα μέχρι τις 11 Μαΐου.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, η απόφαση για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έχει ληφθεί. Σε σχόλιό της με τίτλο «Χαμένες ψευδαισθήσεις», οι αγορές έλαβαν σοβαρά υπόψη τους τα όσα δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στις ομιλίες του στις ΗΠΑ.

Νέος κύκλος συνεδριάσεων του Brussels Group ξεκινά το μεσημέρι του Σαββάτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα