«Δεν θα γίνουν απολύσεις στην Υγεία»

Τη διαβεβαίωση ότι όποιες συγχωνεύσεις γίνουν στον τομέα της ευθύνης του, θα γίνουν με τρόπο που δεν θα επιφέρει απολύσεις προσωπικού, έδωσε ο νέος υπουργός Υγείας, Άδωνης Γεωργιάδη, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Γκιώκα, για το ενδεχόμενο συγχώνευσης του ΚΕΘΕΑ με τον ΟΚΑΝΑ. Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, το υπουργείο Υγείας θα συνεισφέρει στην κινητικότητα με συγχωνεύσεις,

οι οποίες θα οδηγήσουν εργαζόμενους σε άλλες θέσεις όπου υπάρχουν κενά, αλλά δεν θα υπάρξει καμία απολύτως συγχώνευση με απώλεια θέσεων εργασίας.


Την ίδια ώρα, η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή δήλωνε στον Αθήνα 9.84 και στη Νόνη Καραγιάννη πως δεν είναι στις προθέσεις της η συγχώνευση ΟΚΑΝΑ - ΚΕΘΕΑ και πως κάτι τέτοιο θα αποτελούσε έσχατη λύση».

Εν τω μεταξύ, στους δρόμους βρίσκονται σήμερα οι γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, οι οποίοι αντιδρούν στις επικείμενες συγχωνεύσεις νοσοκομείων. Στο πλαίσιο της στάσης τους ως τις 3μμ, πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, με αποτέλεσμα να παραμένει κλειστή η οδός Αριστοτέλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα