«Δεν θα εντάξουμε κανέναν τεχνοκράτη υπουργό»

Ο υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροαριστεράς και γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι δήλωσε σήμερα ότι στα ψηφοδέλτια της κεντροαριστερής συμμαχίας δεν πρόκειται να συμπεριληφθούν τεχνοκράτες υπουργοί της κυβέρνησης του παραιτηθέντος καιπλέον υπηρεσιακού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι.

«Στα ψηφοδέλτιά μας δεν θα εντάξουμε κανέναν τεχνοκράτη υπουργό», όπως ξεκαθάρισε ο

Μπερσάνι, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους νωρίτερα. Απευθυνόμενος έμμεσα στον Μόντι, πρόσθεσε ότι «από την στιγμή που η πολιτική είναι τέχνη υψηλού επιπέδου λίγο περισσότερο τακτ δεν θα έβλαπτε, ασφαλώς».

Πιθανώςτο τελευταίο σχόλιο του Μπερσάνι αναφέρεται στην εξελισσόμενη μεταμόρφωση του Μόντι από το ρόλο του καθηγητή-τεχνοκράτη πρωθυπουργού σε κατ' εξοχήν πολιτικό.

Για τον επικεφαλής του PD «η Ιταλία στην φάση αυτή χρειάζεται πάνω απ' όλα συνοχή, όποιο κόστος και αν η επιλογήαυτή συνεπάγεται».

Η κεντροαριστερά, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, προηγείται ενόψει των εκλογών συγκεντρώνοντας 38-40% της πρόθεσης ψήφου των Ιταλών.

Στο μεταξύ σήμερα έγινε γνωστό ότι ο εθνικός εισαγγελέας κατά της μαφίας, Πιέρο Γκράσο, πρόκειται να κατέβει στις εκλογές με το Δημοκρατικό Κόμμα.

Ο Γκράσο παραιτήθηκε χθες από το δικαστικό σώμα και, όπως διέρρευσε, θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Δημοκρατικών σε μια από τις κύριες περιφέρειες της χώρας, αν και ακόμη δεν έχει καθοριστεί σε ποια.

«Ζητήσαμε από τον Γκράσο να μας βοηθήσει να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε αποτελεσματικά τα δυο κύρια σημεία του προγράμματός μας: ηθική και αδιάβλητη συμπεριφορά στον δημόσιο βίο και δικαίωμα στην εργασία. Δέχθηκε και φυσικά του είμαστε ευγνώμονες», είπε ο Μπερσάνι.

Το PD στις 29 και30 του μηνός, πρόκειται να επιλέξει το 97% των υποψηφίων του για την γερουσία και την βουλή της Ρώμης, με εκλογές στις οποίες θα συμμετάσχουνοι εγγεγραμμένοι στο κόμμα και όσοι ψήφισαν, πριν ένα μήνα, για την ανάδειξη του υποψήφιου πρωθυπουργού του κόμματος.

Σήμερα το απόγευμα ο Μάριο Μόντι συναντάται με τον χριστιανοδημοκράτη Πιερφερντινάντο Καζίνι, τον πρόεδρο της Φεράρι Λούκα Κορντέρο Ντι Μοντετζέμολο επικεφαλής του κινήματος Μελλοντική Ιταλία, καθώς και τεχνοκράτες υπουργούς του, σε τοποθεσία που δεν έχει γίνει γνωστή στον Τύπο.

Στόχος της συνάντησης είναι να επιλεγούν τα ονόματα των ψηφοδελτίων της κεντρώας συμμαχίας που υιοθέτησε το «πολιτικό μανιφέστο»του Μόντι.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι την τελευταία λέξη για τα διάφορα ονόματα που θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια θα την έχει ο οικονομολόγος υπηρεσιακός πρωθυπουργός, τονίζουν σχολιαστές.

Η Καθολική Εκκλησία στο μεταξύ συνεχίζει να ασκεί κριτική στον Μπερλουσκόνι, συνεχίζοντας να δείχνει έμμεσα την προτίμησή της στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό: «οι κυβερνήσεις Μπερλουσκόνι χαρακτηρίσθηκαν απόαπραξία και έλλειψη πρωτοβουλιών», γράφει, σήμερα, η εφημερίδα της Συνέλευσης Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας, Αβενίρε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δεν,den