Δεν θα διστάσουμε να βγούμε από το ευρώ

Πρώτο και κύριο μέλημα του Π. Λαφαζάνη, είναι να καταργήσει το μνημόνιο και να ακυρώσει τα σχέδια λιτότητας, όπως δήλωσε ο ίδιος, πρόεδρος του νέου κόμματος Λαϊκή Ενότητα, στο CNBC.

Εξήγησε ότι "οι αρχές του κόμματος της Λαϊκής Ενότητας περιλαμβάνουν το τέλος της εθνικής υποταγής και την ανάγκη να ακολουθηθεί μια νέα, ανεξάρτητη, κυρίαρχη και προοδευτική πορεία".

Σύμφωνα με το σχετικό
δημοσίευμα του CNBC, στην κορυφή της ατζέντας του κόμματος είναι να αποκαταστήσει τους μισθούς και τις συντάξεις στα επίπεδα πριν από το 2010, καθώς και η κρατικοποίηση τραπεζών και ιδιωτικών μονοπωλιών.

"Η Λαϊκή Ενότητα θέλει να συνεχίσει τις καλύτερες προγραμματικές παραδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να εμμείνουμε στις πιο ριζοσπαστικές δεσμεύσεις", δήλωσε, εξηγώντας ότι θα στηρίξει μια αποκεντρωμένη οικονομία την οποία θα διαχειρίζονται συνδικάτα, εργατικά συμβούλια, συνεταιρισμοί δήμων και κοινοτήτων.

Όπως τόνισε ο Π. Λαφαζάνης, "ο Αλέξης Τσίπρας εγκατέλειψε όλες τις ουσιαστικές και θεμελιώδεις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Και αποδέχθηκε μια δανειακή συμφωνία που απαιτεί καταστροφικές πολιτικές -συμπεριλαμβανομένων μειώσεων των μισθών και των συντάξεων- κάτι που μπορεί να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην ελληνική οικονομία".

Ο Π. Λαφαζάνης τάσσεται κατά των ιδιωτικοποιήσεων, των αυξήσεων φόρων και των περικοπών συντάξεων. Θεωρεί πως η νέα συμφωνία διάσωσης είναι βαθιά προβληματική και δεν λύνει τον φαύλο πτωτικό οικονομικό κύκλο τον οποίο βιώνει η Ελλάδα από το 2010. "Η Ελλάδα δεν είναι για πούλημα", τονίζει.

Μάλιστα, αναφέρει το CNBC, θεωρεί πως ένα οργανωμένο Grexit από την ευρωζώνη με ένα προοδευτικό πρόγραμμα, είναι μια βιώσιμη επιλογή. "Εάν αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, δεν θα διστάσουμε να εγκαταλείψουμε την ευρωζώνη και να επαναφέρουμε εθνικό νόμισμα. Δεν νομίζω πως αυτές οι ενέργειες θα είναι κόλαση για την Ελλάδα όπως προπαγανδίζει η ευρωζώνη".

Ο Π. Λαφαζάνης ισχυρίζεται πως συγκεκριμένες ευρωπαϊκές ομάδες συμφερόντων και πολιτικά κόμματα στη Γερμανία και αλλού, οδηγούν την Ευρώπη σε ολοκληρωτικές κατευθύνσεις. "Ελπίζουν ότι οι επερχόμενες εκλογές θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη λαϊκή στήριξη για το πρόγραμμα λιτότητας", δήλωσε.

Επίσης, αναφέρει το CNBC, ο Π. Λαφαζάνης θεωρεί την Ρωσία έναν αξιόπιστο εταίρο της Ελλάδας και έχει βαθύ θαυμασμό για τον πρόεδρο Vladimir Putin. "Η Ελλάδα πρέπει να αναπτύξει μια νέα πολυδιάστατη διεθνής πολιτική και να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας με την Ρωσία", πρόσθεσε.

Πηγή: capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα