Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα

Την πεποίθησή του ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα τον Ιούνιο, υπό την προϋπόθεση ότι θα υλοποιηθούν όσα συμφωνήθηκαν, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

«Κάναμε το καλύτερο δυνατό, δεδομένων των συνθηκών», είπε ο κ. Στουρνάρας,
ο οποίος αναφέρθηκε στις δύσκολες διαπραγματεύσεις, λέγοντας: «Στο Eurogroup μού το είπαν καθαρά αν δεν το λύσετε, money is blocked. Το πήρε πάνω του ο πρωθυπουργός και το θέμα διευθετήθηκε».

Για το θέμα της Εθνικής Τράπεζας, ο υπουργός Οικονομικών, σχολίασε: «θα περιμένουμε να δούμε αν μπορεί να "σηκώσει" το 10% από την αγορά, το οποίο και εύχομαι. Αλλιώς, θα πάει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας».

Εν τω μεταξύ, εκτός της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων χρεών προς την εφορία θα μείνουν όσοι βρίσκονται ήδη σε ρύθμιση και είναι συνεπείς προς σε αυτή, αλλά και όσοι δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν σε παλαιότερες ρυθμίσεις.

Αυτό ξεκαθάρισε σε συνέντευξη τύπου, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος ανακοίνωσε και επίσημα τη μείωση κατά 15% του χαρατσιού στα ακίνητα, ενώ για τις καταθέσεις στις τράπεζες είπε ότι από τον περασμένο Ιούνιο έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα, 20 δισεκατομμύρια ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα