Αλλαγές στη διάταξη

Σε έλλειψη συννενόησης των υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δικαιοσύνης αποδίδει το Μέγαρο Μαξίμου το θέμα που προέκυψε με την διάταξη για τις προσωρινές διαταγές που αποσύρθηκε μετά την έντονη αντίδραση Ρουπακιώτη και θα επανέλθει με αλλαγές μετά το Πάσχα από το υπ. Δικαιοσύνης. «Ο πρωθυπουργός είχε συμφωνήσει με τους δύο αρχηγούς ότι έπρεπε νααντιμετωπιστεί άμεσα το φαινόμενο των επ' αόριστον προσωρινών μέτρων, αλλά η διατύπωση δεν είχε περάσει από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ

θα έπρεπε να υπάρξει πρώτα συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης» δήλωσε στον Αθήνα 984 και τη Νόνη Καραγιάννη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μετά την απόσυρση της επίμαχης ρύθμισης που καταργεί τις προσωρινές διαταγές δικαστηρίων για παραμονή συμβασιούχων στο δημόσιο μέχρι την κύρια αγωγή.

Πάντως, η διάταξη αναμένεται να επανέλθει μετά το Πάσχα τροποποιημένη και συμβατή με τις απόψεις των συναρμόδιων υπουργών.

Ακόμη πιο κατηγορηματικός υπήρξε όσον αφορά τη διάταξη Βρούτση που αποσύρθηκε και δεν θα επανέλθει, και η οποία αφορούσε μείωση των συντάξεων του ΟΑΕΕ. Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε πως δεν υπήρξε οποιαδήποτε σχετική συζήτηση με την τρόικα και σε οποιαδήποτε σύσκεψη του πρωθυπουργού δεν τέθηκε τέτοιο θέμα.
Εξάλλου, υπογράμμισε πως δεν θα γίνει ανασχηματισμός τώρα, ενώ προανηγγειλε εμμέσως την απομάκρυνση του διοικητή του ΟΑΕΔ, Ηλία Κικίλια, λέγοντας πως «δεν είναι προσωπικό το ζήτημα, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ανεργία και οι επιδόσεις δεν είναι αυτές που θα έπρεπε να είναι».

Νέες βολές Ρουπακιώτη, μετά την απόσυρση της επίμαχης ρύθμισης για τους συμβασιούχους. Πριν φτιάξουν αυτό το τερατούργημα έπρεπε να είχαν ενημερώσει το υπουργείο Δικαιοσύνης, δήλωσε στο Mega, σημειώνοντας ότι οι ρυθμίσεις αυτές δεν αφορούν μόνο το δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα.

«Υπήρξε θέμα κακής συνεννόησης μεταξύ όλων των πλευρών, ακόμα και της ενημέρωσης που έκαναν οι υπουργοί που κινούνται στο χώρο το δικό μας προς την ηγεσία του κόμματός μας», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο Θεόδωρος Μαργαρίτης, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, για το ενδοκυβερνητικό θέμα που ανέκυψε με τους Ρουπακιώτη - Μανιτάκη. Πρόσθεσε, πάντως, πως πρόκειται για δυο εξαιρετικούς υπουργούς, που προσπαθούν να κάνουν περισσότερο από άλλους καλά τη δουλειά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα