«Δεν είναι βέβαιη η επιτυχία για την Ελλάδα»

Την ψήφο των Γερμανών βουλευτών για το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας ζήτησε πριν από λίγο στο  Μπούντεσταγκ, η Γερμανίδα καγκελάριος, Α. Μέρκελ, επισημαίνοντας το ρισκο της όλης προσπάθειας. «Η Ελλάδα έχει «μπροστά της έναν δρόμο μακρύ, από τον οποίο δεν λείπει το ρίσκο» είπε η κα. Μέρκελ
και πρόσθεσε ότι η Ευρώπη θα αποτύχει εάν αποτύχει το ευρώ. Κατάρρευση της Ελλάδας , είπε η καγκελάριος, θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες για την Ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας ότι «ο ρόλος μου είναι να αναλαμβάνω ρίσκα, αλλά όχι να λέω "ναι" σε περιπέτειες. Η στήριξη στην Ελλάδα είναι στήριξη στην Ευρώπη και σε όλα τα μέλη της, δηλαδή και στη Γερμανία».
«Ακούω τις φωνές που προτείνουν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Πιστεύω όμως ότι οι ευκαιρίες αυτού του προγράμματος υπερτερούν των κινδύνων» σημείωσε, λέγοντας πως ο κίνδυνος μη επίτευξης των στόχων είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους και η Ελλάδα θα υπόκειται σε αυξημένη επιτήρηση.

«Όχι» στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, λέει το 63% των Γερμανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η Bild. Η εφημερίδα κυκλοφορεί σήμερα με τίτλο Με τον τίτλο «δισεκατομμύρια για τους Έλληνες - STOP!» και φιλοξενεί απόψεις οικονομικών αναλυτών, οι οποίοι τάσσονται κατά της συνέχισης της παροχής οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.
Σύμφωνα πάντως με το πρακτορείο Reuters, το γερμανικό κοινοβούλιο θα εγκρίνει το νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα σήμερα, αλλά η Καγκελάριος Μέρκελ ίσως αναγκαστεί να καταφύγει και στη συνδρομή της αντιπολίτευσης για να ξεπεράσει την αντίσταση κάποιων διαφωνούντων, μελών του κόμματός της. 
Keywords
Τυχαία Θέματα