Δεν είναι εμπόδιο το ψήφισμα για το Κόσοβο

Τη θέση ότι το σχέδιο ψηφίσματος για το Κόσοβο, που υιοθέτησε χθες η σερβική ηγεσία, δεν αποτελεί εμπόδιο «στην υπεράσπιση των κρατικών και εθνικών συμφερόντων» διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Μιλώντας, χθες το βράδυ, στη σερβική ραδιοτηλεόραση RTS, ο κ. Ντάτσιτς υπογράμμισε ότι το εν λόγω σχέδιο ψηφίσματος (για τις πολιτικές συνομιλίες με την Πρίστινα, με στόχο την εξεύρεση λύσης) δεν συνιστά εμπόδιο ούτε για τη

λήψη ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

«Αυτό είναι το μεγάλο βήμα της Σερβίας προς τα εμπρός. Ίσως κάποιος να μην μπορεί να το δει αυτό από το περιθώριο, αλλά νομίζω πως αυτό το ψήφισμα είναι εναρμονισμένο με τα κρατικά και εθνικά συμφέροντα και με την ευρωπαϊκή διαδρομή της Σερβίας» υπογράμμισε ο κ. Ντάτσιτς.

Διευκρίνισε δε πως το πρώτο που θα πρέπει να γίνει είναι να αρθεί η εντύπωση ότι η υιοθέτηση αυτού του εγγράφου «θα απομακρύνει όλα τα προβλήματα στο Κόσοβο και τα Μετόχια ως ένα άλλο μαγικό ραβδί».

«Στην ουσία πρόκειται για μία σύνοψη των βασικών αρχών για τις συνομιλίες με την Πρίστινα και η Σερβία δεν μπορεί να πέσει κάτω απ' αυτές» σημείωσε ο κ. Ντάτσιτς και διαβεβαίωσε ότι το ψήφισμα αυτό «είναι διαφορετικό από άλλα έγγραφα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα