«Δεν έχει ζητηθεί από την Ελλάδα συμμετοχή»

«Από την Ελλάδα δεν έχει ζητηθεί ούτε συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, ούτε παροχή διευκολύνσεων», λέει το ελληνικό ΥΠΕΞ για τη συριακή κρίση. Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου για πιθανή στρατιωτική δράση κατά της Συρίας μπορεί να θεωρηθεί ως μέρος μιας προσπάθειας για διεθνή συναίνεση στην
απάντηση στη χρήση χημικών όπλων οπουδήποτε, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ. Νωρίτερα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν στην κατοχή τους δείγματα που αποδεικνύουν τη χρήση του νευροτοξικού αερίου σαρίν στην επίθεση της 21ης Αυγούστου, την οποία η Ουάσινγκτον αποδίδει στο καθεστώς του Άσαντ. Ο Τζον Κέρι, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Κογκρέσο "θα πράξει το σωστό" σε σχέση με το αίτημα του Μπαράκ Ομπάμα, για την έγκριση περιορισμένης κλίμακας επιθέσεις κατά της Συρίας.

Μετά τη Συριακή αντιπολίτευση και η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι καιρός ο κόσμος να κάνει ό,τι μπορεί για να εμποδίσει την επίθεση κατά του συριακού λαού και ότι θα υποστηρίξει μια αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση κατά της Συρίας, εάν την υποστήριζε και ο συριακός λαός.

Από την πλευρά του ο Μπασάρ αλ- Άσαντ, στη διάρκεια συνάντησής του με Ιρανούς αξιωματούχους, διαμήνυσε σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, ότι η Συρία είναι ικανή να αντιμετωπίσει κάθε εξωτερική απειλή. Σε μια πρώτη αντίδραση απο Συριακής πλευράς ο υφυπουργός Εξωτερικών Φαϊσάλ Μοκτάντ χαρακτήρισε νωρίτερα τον Πλανητάρχη “διστακτικό και σε σύγχυση”.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, περισσότεροι από 110.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-'Ασαντ.

Την άμεση ενημέρωση της Βουλής για τις εξελίξεις στη συριακή κρίση και τη θέση της Ελλάδας, ζητεί, με σημερινή της ανακοίνωση, η ΔΗΜΑΡ.
Keywords
Τυχαία Θέματα