Δεν δίνουν χρόνο ανοχής

Επιστρέφουν στην Αθήνα, την ερχόμενη εβδομάδα, οι επικεφαλής της τρόικα και όπως όλα δείχνουν δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν χρόνο ανοχής στην νέα κυβέρνηση για την εφαρμογή των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας.
Το στίγμα των διαπραγματεύσεων με τα Υπουργεία Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έδωσε σε ομιλία του ο επικεφαλής του ΔΝΤ

στη χώρα μας Μπομπ Τραα από το βήμα ημερίδας που διοργάνωσε στην Αθήνα η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας.


Ο κύριος Τραα ζήτησε περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, αύξηση του ορίου ομαδικών απολύσεων σε 10% από 5% που είναι σήμερα, καθολική εφαρμογή των ατομικών συμβάσεων εργασίας και περαιτέρω μειώσεις συντάξεων στα προβληματικά ταμεία όπως ο ΟΑΕΕ.


Την ίδια ώρα τα αρμόδια Υπουργεία δεσμεύονται ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα ζητήσει 3μηνη παράταση στην εφαρμογή του μέτρου της κινητικότητας των 12,500 υπαλλήλων που κανονικά πρέπει να εφαρμοστεί έως τις 15 Ιουλίου.
Γολγοθάς και για το οικονομικό επιτελείο που καλείται να βρει τρόπους για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού ύψους ενός δις το πρώτο εξάμηνο του έτους, αλλά και κενό 2,5 περίπου δις που προκύπτει από την ματαίωση σχεδίων αποκρατικοποίησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα