«Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα»

«Ως κυβέρνηση ούτε δεχόμαστε τελεσίγραφα ούτε υποκύπτουμε σε εκβιασμούς», διεμήνυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας σε εκδήλωση της της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Αποσπάσματα της ομιλίας του κ. Δραγασάκη αναρτήθηκαν στο twitter. Βάσει αυτών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι «η λαϊκή εντολή ήταν σαφής για δίκαιη

και βιώσιμη ανάπτυξη εντός του ευρώ με εγκατάλειψη της εποχής των μνημονίων».

Τόνισε ακόμη ότι «δεν έχει νόημα σε αυτό το σημείο να εγκλωβιστούμε σε ένα άσκοπο blamegame». «Αντίθετα», συνέχισε, «επικεντρωνόμαστε, ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, στην επίτευξη μίας δίκαιης συμφωνίας».

O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διερωτήθηκε μάλιστα αν μπορεί -έπειτα από πέντε χρόνια μείωσης εισοδημάτων- να είναι στόχος η περαιτέρω μείωση μισθών.

Σε ένα μήνυμά του προς τους εταίρους της Ελλάδας στην Ευρωζώνη παρατήρησε ότι «η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση στόχευε πάντα στη σύγκλιση προς τα πάνω» για να διερωτηθεί: «Πλέον θα συγκλίνουμε προς τα κάτω;».

Κατά τον κ. Δραγασάκη, η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει σαφή οδικό χαρακτήρα για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους, ζήτημα το οποίο τόνισε ότι πρέπει να λυθεί σε πανευρωπαϊκή κλίμακα.

Όπως είπε, «με κοινή πολιτική βούληση, το χρέος μπορεί να αναδιαρθρωθεί δίχως την παραμικρή επιβάρυνση των Ευρωπαίων φορολογούμενων». Ανέφερε επίσης ότι οι πολιτικές λιτότητας στην Ελλάδα έχουν θεσμοποιήσει τον «πλέον αναποτελεσματικό και αντιπαραγωγικό τρόπο εξυπηρέτησης χρέους».

Keywords
Τυχαία Θέματα