Δεν αποκλείεται εκταφή του Γιάσερ Αραφάτ

Οι Γάλλοι ερευνητές και οι επιστήμονες από τα Ελβετικά εργαστήρια θα συνεργασθούν στις έρευνες για τις συνθήκες θανάτου του ιστορικού ηγέτη της Παλαιστίνης και εάν αυτό κριθεί αναγκαίο θα προχωρήσουν στην εκταφή του, ανακοίνωσαν σήμερα επίσημες παλαιστινιακές πηγές και κύκλοι που πρόσκεινται στις έρευνες.

«Αποφασίστηκε η άφιξη στη Ραμάλα μίας ομάδας ερευνητών από τη Γαλλία ταυτόχρονα με την άφιξη

των ειδικών του Ινστιτούτου Ραδιοφυσικής του Παν/μιακού Ιατρικού Κέντρου της Λωζάνης, για να λάβουν δείγματα από τη σορό του αποθανόντος προέδρου Γιάσερ Αραφάτ», ανακοίνωσε παλαιστινιακή πηγή προσκείμενη στην υπόθεση, η οποία όμως δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Η αποστολή αυτή θα πραγματοποιηθεί «λίγες ημέρες μετά την όγδοη επέτειο του θανάτου του Αραφάτ, στις 11 του προσεχούς Νοεμβρίου», πρόσθεσε η πηγή.

«Η Παλαιστινιακή Αρχή αποφάσισε να συνενώσει τις προσπάθειες και τις εργασίες της παλαιστινιακής επιτροπής, των Γάλλων ερευνητών και των Ελβετών ειδικών για τον θάνατο του Αραφάτ και συναινεί στο άνοιγμα του τάφου του για τη λήψη δειγμάτων από τη σορό του εάν αυτό κριθεί χρήσιμο για την απόδοση της αλήθειας», τόνισε από την πλευρά του ο επικεφαλής της παλαιστινιακής ερευνητικής επιτροπής Ταουφίκ Τιράουϊ.

«Η έρευνα στον τάφο του εκλιπόντος προέδρου για την λήψη δειγμάτων απαιτεί απόφαση της Παλαιστινιακής Αρχής, η οποία έχει ειδοποιηθεί ήδη, όπως επίσης και άδεια από την οικογένεια», πρόσθεσε.

Ο ανηψιός του Αραφάτ Νάσερ αλ Κίντουα και πρόεδρος του Ιδρύματος Γιάσερ Αραφάτ εξέφρασε χθες την αντίθεσή του στη λήψη δειγμάτων από τη σορό του αείμνηστου ηγέτη στα πλαίσια της έρευνας που έχει δρομολογηθεί στη Γαλλία για την πιθανότητα δολοφονίας του.

«Για εμάς, οικογένεια είναι η σύζυγός του Σούχα, η κόρη του Ζάχουα και ο αντιπρόσωπος της οικογένειας, ο ανεψιός Νάσερ αλ Κίντουα, όμως στα πρακτικά πρότυπα των δυτικών χωρών οικογένεια είναι μόνον η σύζυγος και η κόρη. Συνεπώς, οι ερευνητές και η ελβετική ομάδα θα έλθουν για να λάβουν δείγματα», τόνισε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα