Δεν αποκλείει διάσκεψη για το χρέος

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο διάσκεψης για το ελληνικό χρέος, με εκπροσώπους των δανειστών, το επόμενο διάστημα, η Αθήνα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε κυβερνητική πηγή στο Νιούπορτ, όπου διεξήχθη η σύνοδος του ΝΑΤΟ. Η ίδια πηγή επεσήμανε ωστόσο ότι η κυβέρνηση δεν έχει επίσημη ενημέρωση για το θέμα.

Εν τω μεταξύ, σειρά επαφών με ηγέτες χωρών-μελών του ΝΑΤΟ

είχε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Νιούπορτ, ενώ η ελληνική πλευρά δηλώνει ικανοποιημένη από την αντιμετώπιση της Συμμαχίας στην πΓΔΜ.

Εν τω μεταξύ, τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να έλθει στην Αθήνα αντιπροσωπεία της τουρκικής κυβέρνησης υπό τον νέο πρωθυπουργό Νταβούτογλου σε ανταπόδοση της διακυβερνητικής διάσκεψης που είχε πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη το 2013.

Εξάλλου, η ελληνική αντιπροσωπεία εμφανίστηκε ικανοποιημένη από την αντιμετώπιση της Συμμαχίας στην ΠΓΔΜ, επισημαίνοντας ότι στο κείμενο των συμπερασμάτων περιελήφθη η πάγια μετά το Βουκουρέστι διάταξη ότι θα προχωρήσει η ενταξιακή διαδικασία μόλις υπάρξει αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας εντός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών καλώντας παράλληλα να υπάρξουν προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα