Δεκατρείς οι νεκροί στο Ιράκ

Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν σήμερα από τρεις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στην ιρακινή πρωτεύουσα και στα περίχωρά της, ανακοίνωσαν νοσοκομειακές πηγές και η αστυνομία.

Οι επιθέσεις αυτές είναι οι τελευταίες που σημειώνονται τον μήνα αυτόν με στόχο κυρίως σιίτες μουσουλμάνους προσκυνητές και θρησκευτικούς χώρους λατρείας, γεγονός που έχει αναζωπυρώσει τους φόβους για εξάπλωση της θρησκευτικής βίας. Περισσότεροι από 150 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τον Ιούνιο σε όλη την χώρα σε μια σειρά επιθέσεων με στόχο κυρίως σιίτες προσκυνητές και θρησκευτικούς

χώρους λατρείας.

Στην πιο αιματηρή από τις σημερινές επιθέσεις τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν όταν εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο στην είσοδο μιας αγοράς στην Βαγδάτη, στην κυρίως σιιτική μουσουλμανική συνοικία Ουασάς, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές και την αστυνομία. Σε μια δεύτερη επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Τάτζι, μια πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων βορείως της πρωτεύουσας, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η βόμβα στην κυρίως σουνιτική πόλη είχε στόχο κυβερνητικό κτίριο, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές. Από την έκρηξη βόμβας η οποία είχε τοποθετηθεί στον δρόμο και είχε ως στόχο αστυνομική περίπολο σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν πέντε στην Αμπού Ντσίρ, σιιτική περιοχή στη νότια Βαγδάτη, σύμφωνα με την αστυνομία. Τα περιστατικά βίας στο Ιράκ έχουν μειωθεί από την περίοδο κορύφωσής τους-- 2006-2007-- αλλά οι ένοπλοι εξακολουθούν να διαθέτουν την ικανότητα φονικών πληγμάτων.


 

Keywords
Τυχαία Θέματα