Πιέσεις για περισσότερες αλλαγές στο ασφαλιστικό

Παραμένουν οι διαφωνίες ανάμεσα σε κυβέρνηση και τρόικας στα υπό διαπραγμάτευση θέματα. Πιέσεις για περαιτέρω αλλαγές στο ασφαλιστικό, με νέες μειώσεις συντάξεων, ασκούν οι δανειστές κι ενώ το απόγευμα θα έχουν τη δεύτερη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Χθες ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας διαβεβαίωνε πως δεν θα υπάρξει καμία μείωση συντάξεων. Όσον αφορά την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η τρόικα επιφυλάχθηκε να απαντήσει αφού πρώτα διαβάσει το πόρισμα του Διεθνούς Οργανισμού

Εργασίας, το οποίο συντάσσεται με την ελληνική θέση να μην υπάρξουν αλλαγές.

Στο επίκεντρο και η πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, σε συνάντηση αυτή την ώρα της τρόικας με την διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ. Οι δανειστές πιέζουν για την υλοποίηση αποκρατικοποιήσεων τουλάχιστον 10 δισ. ευρω μέχρι το τέλος του 2016.

Όχι σε νέο μνημόνιο αλλά σε πρόγραμμα επιτήρησης αναφερόταν ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ως προϋπόθεση για την αγορά τιτλοποιημένων δανείων από την Ελλάδα, τόνισε μιλώντας στον Α984 και τη Νόνη Καραγιάννη ο καθηγητής ευρωπαϊκής πολιτικής και οικονομίας στο οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών Γιώργος Παγουλάτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα