Δ. Ελλάδα: Μείωση των θανατηφόρων τροχαίων

Μειώθηκε ο αριθμός των νεκρών, αλλά αυξήθηκε ο αριθμός των τραυματιών και των τροχαίων, που συνέβησαν τον περασμένο Δεκέμβριο στη Δυτική Ελλάδα, σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2011.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους και 45 τραυματίστηκαν, σε 36 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, ενώ τον Δεκέμβριο του 2011 είχαν συμβεί 29 τροχαία, με 8 νεκρούς και 42 τραυματίες.

Αναλυτικότερα, τον περασμένο Δεκέμβριο σημειώθηκαν πέντε θανατηφόρα τροχαία, έναντι οκτώ τον

Δεκέμβριο του 2011, εννέα τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων, έναντι τριών τον περσινό Δεκέμβριο και 22 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων, έναντι 18 τον Δεκέμβριο του 2011.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ήταν η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση του σηματοδότη, η παραβίαση της προτεραιότητας, η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, κ.α.

Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, τον περασμένο Οκτώβριο διενεργήθηκαν 6.246 έλεγχοι αλκοτέστ και διαπιστώθηκαν 202 παραβάσεις. Ακόμη, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, και 3.580 επικίνδυνες παραβάσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα