«Χρειάζεται περαιτέρω δουλειά»

Στην ανάγκη να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα από την πλευρά της Ελλάδας αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Eurogroup, κ. Ντάισελμπλουμ, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών, υπογραμμίζοντας ότι "πρέπει να γίνει περαιτέρω δουλειά". "Καλωσορίζουμε τον νέο Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη", δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup. "Ο Έλληνας υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι η πρώτη σειρά των προαπαιτούμενων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα. Πρέπει να γίνει περαιτέρω δουλειά", πρόθεσε.

Ο Dijsselbloem

δήλωσε επίσης ότι ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ διαβεβαίωσε τους ομολόγους του ότι η διαδικασία για την επιλογή του νέου Γενικού Γραμματέα Δημόσιων Εισόδων θα είναι ανοιχτή και διάφανη. "Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την αξιοπιστία των μεταρρυθμίσεων", σημείωσε.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Klaus Regling δήλωσε ότι για την Ελλάδα είναι διαθέσιμα 2 δισ. ευρώ προσθέτοντας ότι η εκταμίευση "εξαρτάται από την υλοποίηση των προαπαιτούμενων".

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν ο Έλληνας υπουργός έθεσε το θέμα της μείωσης των φόρων ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ότι δεν τέθηκε αυτό το θέμα.

Όσον αφορά τη χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η επικεφαλής του Ταμείου Christine Lagarde δήλωσε ότι έχουν γίνει δεσμεύσεις, "αλλά θα πρέπει να ολοκληρωθεί και η αξιολόγηση για τις ανάγκες των τραπεζών. Αυτό θα δείξει τι μένει από το ποσό για να συμπληρωθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας", σημείωσε.

"Όλα αυτά απαιτούν την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων", πρόσθεσε ο Dijsselbloem. "Σε κάθε σενάριο η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τις δεσμεύσεις".


Πηγή:www.capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα