Χωροταξικά προβλήματα και αλλαγές

Κοινοβουλευτικές μετακομίσεις φέρνει η κυβερνητική αλλαγή φρουράς. Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετακόμισε το πρωί έπιπλα, προσωπικά αντικείμενα και έργα τέχνης από το γραφείο του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, του οποίου ένοικος θα είναι πλέον ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς. Τα επιτελεία και των δύο πολιτικών ανδρών πήραν προσωπικά αρχεία και αντικείμενα.

Το δεύτερο γραφείο που δικαιούται
αξιώνει ως πρώην Πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς και δικαιούται σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, ώστε αν αποχωρήσει από κεφαλή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να έχει γραφείο, προς ώρας φαίνεται δύσκολο να βρεθεί, χωροταξικά. Επισημαίνεται ότι ο πρώην Πρέδρος της Βουλής που δεν επανεκλέγη κ. Απόστολος Κακλαμάνης θα πρέπει να αφήσει το γραφείο του δίπλα από την αίθουσα κοινοβουλευτικών συντακτών και την κεντρική είσοδο στις σκάλες πρως το γραφείο του Πρωθυπουργού.

Τα έργα τέχνης που μεταφέρθηκαν στο Πρωθυπουργικό γραφείο στο ισόγειο του Μεγάρου της Βουλής είναι ο περιβόητος κόκκινος πίνακας «Ατέρμονα πεδία - Σειρά Λευκάδας» του Θεόδωρου Στάμου, ο οποίος είναι και το μεγαλύτερο σε μέγεθος έργο, «Η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου» του Περικλή Βυζάντιου, «Μπλε βάζο» του Χρίστου Καρά, «Λουλούδια σε μπλε φόντο» του Θάνου Τσίγκου, «Το πλοίο του βασιλιά Αγαμέμνονα» του Μανώλη Καλλιγιάννη, «Νεκρή φύση» του Αλέκου Φασιανού, «Το χορηγικό μνημείο του Λυσικράτους» του Νικόλα Κληρονόμου, «Γυναικεία Φιγούρα» του Μανώλη Καλλιγιάννη, «Μορφές στο χώρο», επισμαλτωμένο μεταλλικό γλυπτό του Λάζαρου Λαμέρα και «Αθήνα» του Παναγιώτη Τέτση.

Ακόμη, στο παλιό γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, το οποίο επίσης βρίσκεται στο ισόγειο, μεταφέρθηκαν προσωρινά τα έργα «Λουόμενες σε βάρκα» του Θεόφραστου Τριανταφυλλίδη και «Λιμάνι» του Κώστα Πλακωτάρη.

Αλλαγές αναμένονται και σε επίπεδο κοινοβουλευτικών ομάδων. Από σήμερα, μη επανεκλεγέντες βουλευτές παίρνουν τα πράγματά τους. Τα γραφεία της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας δεν θα αλλάξουν θέση, αλλά τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή θα επεκταθούν και σε μέρος των γραφείων της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, με τα οποία γειτνιάζουν.
Keywords
Τυχαία Θέματα