Χωρίς το ΔΝΤ οι επικεφαλής των θεσμών

Aνοικτό άφησε το ενδεχόμενο να μην μεταβεί στην Αθήνα την Παρασκευή ή το Σάββατο, η επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στους θεσμούς Ντέλια Βελκουλέσκου, στο πλαίσιο των διαπρπαγματεύσεων που θα έχουν οι θεσμοί με την ελληνική Κυβέρνηση για την κατάρτιση του νέου προγράμματος των 82 -86 δισ. ευρω, ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις στο πλαίσιο τακτικής ενημέρωσης στην Ουάσινγκτον. Πληροφορίες

από την πλευρά των δανειστών, επισημαίνουν ότι η ελληνική πλευρά έχει ήδη στα χέρια της, το τρίτο μνημόνιο το οποίο θα πρέπει να έχει συμφωνηθεί έως τις 6 Αυγούστου προκειμένου να υπάρξει εκταμίευση έως τις 20 του ίδιου μήνα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση είναι πιθανό μα βρεθεί στο τραπέζι νέο δάνειο γέφυρα από την πλευρά της Ευρώπης το οποίο ωστόσο εχει και αυτό προαπαιτούμενα.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζερι Ράις, δηλώνει ότι "Δεν έχει ακόμα αποφασιστεί η ημερομηνία επιστροφής της αποστολής του ΔΝΤ στην Αθήνα" , επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής η Αθήνα δεν έχει υποβάλλει αίτηση για νέο πρόγραμμα. Παράλληλα ο Τζέρι Ράις επανέλαβε ότι προϋπόθεση για συμμετοχή του ταμείου σε αυτό είναι η δέσμευση για ρύθμιση του χρέους.

«Η κατεύθυνση είναι σωστή», δήλωσε ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του γερμανικού Κοινοβουλίου Γκίντερ Κρίχμπάουμ, αναφερόμενος στην υπερψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων από την ελληνική Βουλή - εξέφρασε ωστόσο επιφυλάξεις για το κατά πόσο η ελληνική κυβέρνηση θα καταφέρει να εφαρμόσει τους νόμους που ψηφίζονται από την Βουλή, εξαιτίας της απώλειας της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα