Χιλιάδες εκτός βαρέων κι ανθυγιεινών

Διακόσιες πενήντα χιλιάδες εργαζόμενοι αναμένεται να βρεθούν εκτός βαρέων και ανθυγιεινών, μετά την κατάρτιση της νέας λίστας, με αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και μείωση αποδοχών και σύνταξης. Το μεσημέρι παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη ξεκινούν οι εργασίες της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την κατάρτιση της νέας Λίστας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Μνημονίου.
"Χρειάζεται αναθεώρηση η λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών με κάποιες ομάδες επαγγελμάτων να ενταχθούν
και κάποιες να απαλειφθούν" τόνισε στον ΑΘΗΝΑ 984 ο Ανδρέας Κολλάς εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ στην επιτροπή για την αναθεώρηση της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Εξέφρασε δε την άποψη ότι το επίδομα για ανθυγιεινή εργασία πρέπει να καταργηθεί και να δοθεί μέριμνα στα μέτρα πρόληψης για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων.
Η επίσκεψη της τρόικας σήμερα στο υπουργείο Εργασίας αναμένεται να επικεντρωθεί στις δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων και σε θέματα σχετικά με τις επιχειρησιακές συμβάσεις. Η τρόικα αναμένεται να ενημερωθεί για το προσχέδιο τελικής έκθεσης της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής στο οποίο θα περιλαμβάνονται οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις δαπανών των επικουρικών ταμείων έως το 2060. Παράλληλα, θα ενημερωθεί για την πρόοδο που έχει συντελεσθεί το τελευταίο δίμηνο στον τομέα της ενίσχυσης των θεσμών της αγοράς εργασίας και συγκεκριμένα στις επιχειρησιακές συμβάσεις, στην αύξηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και στη καλύτερη διαχείριση των ωρών εργασίας. 
Keywords
Τυχαία Θέματα