«Χαρίστε τρόφιμα και βοηθήστε»

«Ένας στους 11 κατοίκους της Αττικής πηγαίνει σε συσσίτια». Σε μία γκρίζα κοινωνία που μέρα με τη μέρα γίνεται φτωχότερη υπάρχουν κάποιοι που λένε πως «Μπορούμε».

Κόντρα η σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού μία πρωτοβουλία εθελοντών και εταιρειών εστίασης δρα υπέρ της αξιοποίησής του για κοινωφελή σκοπό, με τη στήριξη του Ιδρύματος Τράπεζα Τροφίμων.

Βλέποντας το παράδοξο ότι στην Ελλάδα υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που πεινάνε ή υποσιτίζονται

ενώ ταυτόχρονα, τόνοι κατάλληλου φαγητού πετιέται καθημερινά σε εκατοντάδες εστιατόρια, ταβέρνες, και σημεία εστίασης, κάποιοι αποφάσισαν να δράσουν.

Σύμμαχοι και αρωγοί στην προσπάθεια αυτή είναι οι εταιρείες εστίασης, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τόσοι άνθρωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στον εαυτό τους και στην οικογένειά τους ούτε «ένα πιάτο φαγητό» στην Ελλάδα του 2011, αποφάσισαν να κινητοποιηθούν και να βάλουν ένα οριστικό τέλος στο πέταμα του κατάλληλου φαγητού που τους περισσεύει.

Ήδη η οργάνωση βοηθά στη σίτιση 27,250 ανθρώπων την εβδομάδα.

Πως λειτουργεί:

Με την υποστήριξη της Τράπεζας Τροφίμων, του Ιδρύματος για την Καταπολέμηση της Πείνας, ένα κοινωφελές μη κερδοσκοπικό ίδρυμα πουέχει ως αποκλειστικό σκοπό την καταπολέμηση της πείνας και τον περιορισμό της σπατάλης. Στο δίκτυο εξυπηρέτησής της υπάρχουν 218 ιδρύματα που φιλοξενούν απόρους, παιδιά, ηλικιωμένους, άτομα σε προγράμματα απεξάρτησης. το μπορούμε είναι συμβεβλημένο με εστιατόρια, ταβέρνες, πρατήρια άρτου, καταστήματα fast food  και διανέμουν το φαγητό που περισσεύει το οποίο είναι κατάλληλο προς κατανάλωση.

Τα συσσίτια και τα Ιδρύματα του Δικτύου της Τράπεζας Τροφίμων παραλαμβάνουν σε καθημερινή βάση από διάφορα σημεία της Αττικής τα τρόφιμα που περισσεύουν. Χρησιμοποιείται εξοπλισμός των Ιδρυμάτων για την ασφαλή μεταφορά τους και είναι διαθέσιμα  προς άμεση κατανάλωση και αξιοποίηση.

Για περισσότερες πληροφορίες στο www.boroume.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα