«Χαμένη ευκαιρία η επίσκεψη Ολάντ»

«H σημερινή απεργία θα αποτελέσει ένα σημαντικό δείκτη και η επιτυχίατης θα προσδιορίσει, αν θέλετε, και τις αντοχές της σημερινής κυβέρνησης. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να έχουμε μια πετυχημένη, μαχητική και αποφασιστική συμμετοχή του κόσμου στις σημερινές κινητοποιήσεις. Προφανώς δεν εξαρτώνται όλα από μια κινητοποίηση αλλά, όπως σας είπα, θαείναι ένας σημαντικός δείκτης», δήλωσε στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ,

Π. Σκουρλέτης.

Ανέφερε ότι από τη σύσκεψη των τριών αρχηγών δεν προέκυψε τίποτα, αφού αυτοί εφαρμόζουν τηνπολιτική που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα και προσέθεσε: «Άρα, αντιλαμβάνεστε ότι όλο αυτό το δήθεν ενδιαφέρον εκ μέρους των τριών συναρχηγών είναι άκρως υποκριτικό και κάτω, βέβαια, από την πίεση της ίδιας της πραγματικότητας».

Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε την επίσκεψη Ολάντ ως χαμένη ευκαιρία καθώς «δεν υπήρξε ούτε μια αναφορά σε αυτό που είναι το θέμα των ημερών, δηλ. το "λάθος" του ΔΝΤ».

Σημείωσεδε ότι η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων υπονομεύει την ανάπτυξη και κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για τις φρεγάτες που θα νοικιαστούν από τη Γαλλία, ενώ σχετικά με την ΑΟΖ ανέφερε τα εξής: «Ότανέρχονται οι δανειστές με τους οποίους έχεις υπογράψει συμφωνίες που τους αναγνωρίζουν τη δυνατότητα να βάλουν ουσιαστικά χέρι στην ίδια τη δημόσια περιουσία, το να μιλούν για συνεκμετάλλευση στο πλαίσιο αυτής της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου που τρέχει αυτή τη στιγμή, πρέπει όχι απλώς να μας κάνει καχύποπτους αλλά να μας κάνει εχθρικούς απέναντι σε μια τέτοια προοπτική».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα