«Χάκαραν» την Sony Music

Μετά την Ελλάδα, οι χάκερ φαίνεται πως "κτύπησαν" και την ανάλογη υπηρεσία της Sony Music στην Ιαπωνία, σύμφωνα με την εταιρία κυβερνο-ασφάλειας και προστασίας κατά των ιών Sophos. 

Η μέθοδος που ακολουθήθηκε, από τεχνική πλευρά, υπήρξε η ίδια, κατά τα φαινόμενα (η τεχνική SQL injection) που θεωρείται ότι δεν απαιτεί μεγάλη εξειδίκευση από πλευράς των χάκερ.

Για την
Ελλάδα, η Sophos ανέφερε ότι ορισμένες πληροφορίες των λογαριασμών των χρηστών, που οι χάκερ έκλεψαν από την ιστοσελίδα της Sony BMG Music Entertainment (Greece), στη διεύθυνση www.sonymusic.gr, έχουν ήδη "ανέβει" στο διαδίκτυο. 

Τα προσωπικά στοιχεία περιλαμβάνουν πραγματικά ονόματα, ονόματα χρήστη της υπηρεσίας (usernames) και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. 

Σε αυτά τα δημοσιευμένα στοιχεία δεν περιλαμβάνονται κωδικοί (passwords) ή αριθμοί τηλεφώνου, αν και οι χάκερ ισχυρίζονται ότι έχουν επίσης κλέψει αυτά τα δεδομένα.

Η Sophos, δια του ιστολογίου της "Naked Security", συστήνει στους χρήστες του Sonymusic.gr να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασής τους, όταν μπορέσουν και να έχουν το νου τους στο μέλλον για πιθανές απόπειρες υποκλοπής (phishing). 

Η Sophos ενημερώθηκε για την ανάρτηση στο διαδίκτυο στοιχείων από την παραβίαση στην Ελλάδα μέσω του Hacker News, που, με τη σειρά του, είχε ενημερωθεί από τους χάκερ. 

Η ανακοίνωση για την παραβίαση στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, έγινε από τον εκπρόσωπο της Sony Corp. στο Τόκιο Σιγκενόρι Γιοσίντα.
Keywords
Τυχαία Θέματα