Απάντηση μετά τον σάλο

«Η Χρυσή Αυγή δεν κάνει προπαγάνδα σε ανήλικα παιδιά, αυτό τον ρόλο τον έχει αναλάβει επισήμως το κράτος, που διενεργεί προπαγάνδα κατά του κόμματος στα σχολεία».

Αυτό αναφέρεται, σε ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, με αφορμή το σάλο που έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση φωτογραφιών από εκδήλωση στην τοπική οργάνωση του κόμματος, στην Αρτέμιδα, το Σάββατο με τη συμμετοχή

παιδιών ηλικίας από 6 έως 10 ετών που αφορούσε σύμφωνα με τη Χρυσή Αυγή σε μάθημα αρχαίας ελληνικής μυθολογίας σε μικρούς φίλους του Κινήματος».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση προαναγγέλλεται ότι θα αρχίσουν μαθήματα ιστορίας στα κατά τόπους γραφεία της Χρυσής Αυγής, με ελεύθερη προσέλευση για όλους τους Έλληνες.

Καταδίκασε το συμβάν ο αντιδήμαρχος Αρτέμιδος, Πέτρος Πουλάκης.

Ο Αχιλλέας Ρουσσιάκης, δάσκαλος στο 99ο δημοτικό σχολείο Αθηνών στον Άγιο Παντελεήμονα, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, χαρακτήρισε τρομακτικές τις φωτογραφίες οι οποίες προκαλούν ανατριχίλα, καθώς όπως είπε, θυμίζουν τα μαθήματα που παρακολουθούσε η γερμανική νεολαία επί Αδόλφου Χίτλερ.

Είναι καιρός να ενεργοποιηθεί μαζικά η ελληνική κοινωνία για να σταματήσουν οι Χιτλερικοί την υπονόμευση της ελευθερίας όλων μας ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι μεγάλη η ευθύνη της πολιτείας, της κοινωνίας και πάνω από όλα των ίδιων των γονιών να μην επιτρέψουμε να δηλητηριαστούν αθώες ψυχές σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γενημματά.

«Είναι ευθύνη όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας να υψώσουν ένα τοίχος απέναντι στη Χρυσή Αυγή και τις παραφυάδες της», υποστηρίζει η ΔΗΜΑΡ και προσθέτει ότι οι σχολές του μίσους, της βίας και της προώθησης των ναζιστικών αντιλήψεων δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές από την ευνομούμενη πολιτεία.

Ρεπορτάζ: Ελευθερία Κουμάντου

Keywords
Τυχαία Θέματα