«Μπλόκο» στις πρόωρες συντάξεις

Μόνο οι πρόωρες συντάξεις θα «μπλοκαριστούν» σύμφωνα με όσα προβλέπει η λίστα των μέτρων την οποία έστειλε η κυβέρνηση στο Brussels Group, όπως αναφέρουν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ.

Aντίθετα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν θα υπάρξει καμία περικοπή στις επικουρικές συντάξεις και στο Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ). Παράλληλα, η κυβέρνηση εμμένει στην επαναφορά της 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους.


Συγκεκριμένα, στη λίστα των μέτρων που προτείνει η ελληνική πλευρά "τo καθαρό δημοσιονομικό αποτέλεσμα των 3,7 δισ. ευρώ προϋποθέτει πως η κυβέρνηση θα αναστείλει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις (κόστος 326 εκατ. ευρώ), να επανεισάγει την 13η σύνταξη για τους συνταξιούχους που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας (κόστος 600 εκατ. ευρώ) και να διατηρήσει τις σημερινές συνθήκες στους συνταξιούχους που λαμβάνουν το ΕΚΑΣ (κόστος 82 εκατ. ευρώ) με ένα συνολικό αρνητικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα περίπου 1 δισ. ευρώ".

Παράλληλα, προβλέπεται "μπλοκάρισμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων προκειμένου να ενισχυθεί η βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος".

Από την "εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών" προβλέπεται ότι θα εισπραχθούν 600 εκατ. ευρώ.

Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα